Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Novice
 
 
 
Nove knjižne izdaje
 
politike20_novica.jpgFeminizem in islam. Turške ženske med Orientom in Zahodom

Avtorica: Ana Frank
Politike, 2014.
           
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Omizje: Pluralizacija medijev ali kje je prostor za gejevske in lezbične medije?

 
Kulturno-informacijsko središče Legebitra, Ljubljana (omizje)
Omizje bo v ponedeljek, 24. aprila 2006, ob 19h v Kulturno-informacijskem središču Legebitra na Trubarjevi 76a v Ljubljani.
V ospredju aktualnih političnih razprav o medijih so proračunska sredstva, namenjena pluralizaciji medijev. Izhodiščno vprašanje omizja bo zato, ali pluralizacija medijev vključuje tudi specializirane medije, na primer gejevske in lezbične? Kakšno je razmerje med javnim medijskim servisom in specializiranimi mediji? Kakšno vlogo igrajo javni mediji za gejevsko in lezbično skupnost in kaj so naloge specializiranih medijev? Kakšni so sistemski pogoji za delovanje teh medijev? Kako je s profesionalizacijo lezbičnih in gejevskih medijev? In kako je s pluralizmom v gejevskih in lezbičnih medijih? Čigav glas se v njih sliši? Kdo so financerji teh medijev? Kaj je v posameznih obdobjih botrovalo temu, da so bili gejevski in lezbični mediji uspešni ... ali pa jih sploh ni bilo? Kakšno mesto imajo tiskani gejevski in lezbični mediji v času novih tehnologij, še posebej interneta?
To je nekaj izhodiščnih tem za razpravo, v kateri bodo sodelovali:

  • Dr. Judit Takacs, raziskovalka, sodelavka pri madžarski gejevski reviji Masok,
  • Miha Lobnik, odgovorni urednik Legebitrinih oznanil in
  • Brane Mozetič, nekdanji urednik Revolverja.
K razpravi so povabljeni tudi drugi, ki so ali še vedno ustvarjajo različne gejevske in lezbične medije v Sloveniji, od revij, radijskih oddaj do spletnih strani.

Pogovor bosta povezovala Brankica Petković in Roman Kuhar z Mirovnega inštituta. Pogovor bo potekal v slovenščini in angleščini.

Omizje organiziramo v okviru programa Evropske komisije “Promocija aktivnega evropskega državljanstva” in v sodelovaju z društvom Legebitra.

Vljudno vabljeni!