Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 

Izjave za javnost

 
 • Protestno pismo-Odmevi, 3.3.2008 (03.03.2008)
  Protestno pismo odgovornem uredniku informativnega programa TV Slovenija in Programskem svetu RTV Slovenija glede prispevka in pogovora o izbrisanih v včerajšnji oddaji Odmevi.
 • Glede izjave Branka Grimsa, poslanca SDS z dne 26.2.2008 (27.02.2008)
  Spodaj podpisane posameznice, posamezniki in nevladne organizacije pozivamo predstavnike oblasti, naj nemudoma prenehajo zavajati slovensko javnost s širjenjem neresnic v zvezi z izbrisanimi prebivalci Slovenije.
 • Sporočilo za javnost Fonda za humanitarno pravo (FHP), Beograd (26.02.2008)
  Objavljamo izjavo za javnost Fonda za humanitarno pravo (FHP) iz Beograda, nevladne organizacije za varstvo človekovih pravic z mednarodnim ugledom glede verbalnega in fizičnega nasilja, naperjenega zoper delovanje FHP.
 • Izjava za javnost ob mednarodnem dnevu človekovih pravic (10.12.2007)
  Ob mednarodnem dnevu človekovih pravic sodelavci in sodelavke Mirovnega inštituta Vlado RS pozivamo, da umakne predlog ustavnega zakona o izbrisanih ter ga nadomesti z ukrepi, ki bodo ustrezno popravili krivice, prizadejane izbrisanim.
 • Izjava nevladnih organizacij ob Svetovnem dnevu otroka: Kršitve pravic otrok brez spremstva se nadaljujejo (19.11.2007)
  Ob Svetovnem dnevu otroka naštete nevladne organizacije opozarjamo na problematiko otrok brez spremstva - otrok, ki so zunaj matične države in so brez spremstva staršev ali zakonitih skrbnikov.
 • Izjava za javnost Mirovnega instituta ob potrditvi predloga ustavnega zakona o izbrisanih (10.11.2007)
  Mirovni inštitut dejanje Vlade RS, s katerim je potrdila besedilo predloga Ustavnega zakona ter ga poslala v sprejem Državnemu zboru, ocenjuje kot še eno dejanje v nizu diskriminatornih ukrepov zoper izbrisane prebivalce.
 • Izjava za javnost ob obravnavi predloga Zakona o mednarodni zaščiti na Odboru za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje (09.11.2007)
  Predlog Zakona o mednarodni zaščiti je, kljub sprejemu nekaterih amandmajev na Odboru za notranjo politiko, po mnenju nevladnih organizacij nesprejemljiv.
 • Izjava za javnost (30.10.2007)
  v zvezi s sporočilom Vlade RS o potrditvi besedila predloga Ustavnega zakona o dopolnitvi Ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije.
 • Izjava za javnost - intervencija tretje stranke v primeru Makuc in drugi proti Sloveniji (16.10.2007)
  Včeraj dne 15.10.2007 sta nevladni organizaciji Mirovni inštitut in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC na Evropsko sodišče za človekove pravice vložili intervencijo tretje stranke v primeru Makuc in drugi proti Sloveniji.
 • Dan beguncev: Izjava za javnost (20.06.2007)
  Amnesty International Slovenije, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij (PIC), Slovenska filantropija in Mirovni inštitut, ki spremljamo razvoj in izvajanje migracijske in azilne politike v Republiki Sloveniji, podajamo ob Svetovnem dnevu beguncev skupno izjavo za javnost.
<< < 1   2   3   4   5   6   7   > >>