Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Študijski obisk predsednice Ženskega centra Nyamirambo iz Ruande v Sloveniji (07.04.2014)
  Mirovni inštitut bo v naslednjih dveh tednih v Sloveniji gostil Marie Aimee Umugeni, predsednico Ženskega centra Nyamirambo iz Ruande, s katerim sodelujemo že od leta 2007. Skupaj izvajamo že šesti »razvojni« projekt in ena izmed aktivnosti trenutnega projekta je študijski obisk v Sloveniji. V času študijskega obiska pripravljamo javni dogodek v Murski Soboti in skupaj z Društvom Edirisa in njihovimi projektnimi partnerji iz Ugande tudi v Ljubljani in sicer v torek, 15.4. ob 17h v Slovenskem etnografskem muzeju.
 • Razpis za mesto mlade/ga raziskovalca/ke (03.04.2014)
  Mirovni inštitut, Metelkova 6, Ljubljana razpisuje mesto mlade/ga raziskovalca/ke za doktorat. Podrobnejše informacije v zvezi z razpisom ter pogoji za zasedbo mesta so dostopni TUKAJ.
  Rok za oddajo prijav je 19. april 2014.
 • Priznanje Živka Pregla - poziv za predloge (02.04.2014)
  logo_PZ_final_cb_outlines xxs.jpgOdbor za podeljevanje priznanj Živka Pregla vabi posameznike in organizacije, da predlagajo kandidate oz. kandidatke za prejem priznanja v letu 2014. Priznanje Živka Pregla in pripadajočo denarno nagrado sta do zdaj prejela Irfan Beširević in Matevž Krivic. Kandidate za podelitev priznanja lahko predlagajo posamezniki, skupine in organizacije iz Slovenije ali tujine. Predloge pošljite najpozneje do 18. aprila 2014.
 • Tukaj sem! (01.04.2014)
  Vabimo vas k ogledu kratkega video-filma »Tukaj sem«, ki se posveča preizpraševanju razvojnih tem skozi migrantske oči. Prav tako vabljeni k poslušanju 1. oddaje v ciklu »Tukaj sem« na Valu 202, ki pod vprašaj postavlja koncept razvojne pomoči in mednarodnega razvojnega sodelovanja.
 • Izjava srednje in vzhodno evropskih nevladnih organizacij o prihodnosti Evropskega sodišča za človekove pravice (01.04.2014)
  7. in 8. aprila 2014 bo v Oslu na Norveškem potekala konferenca "Dolgoročna prihodnost Evropskega sodišča za človekove pravice". Na konferenci, ki je organizirana pod okriljem Sveta Evrope, bo potekala ena od najpomembnejših razprav o prihodnosti Evropskega sodišča za človekove pravice ("ECtHR") po lanskoletni konferenci v Brightonu. Ob tej priložnosti želi koalicija dvajsetih nevladnih organizacij iz srednje in vzhodne Evrope izkoristiti priložnost in ponovno opomniti na osnovna načela v ozadju prejetja Konvencije.