Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Nova knjiga 'Ali soseda naredijo za prijatelja dobre ograje? Vključevanje in izključevanje v in na mejah Evrope' (05.01.2011)
  Besedila avtorjev in avtoric z različnih koncev sveta, ki jih poleg tematike mejnih režimov, migracij, azila, traffickinga, politik prijazne soseščine, kulturnih razlik in islama odlikuje tudi povezovanje raziskovalnega in aktivističnega dela, so rezultat sodelovanja med World Learning/SIT Abroad in Mirovnim inštitutom. Knjiga je koristna zlasti tistim, ki se ukvarjajo z režimi vključevanja in izključevanja.
 • Izšla je 38. številka Medijske preže (december 2010) (04.01.2011)
  38.jpgV 38. številki Medijske preže kritično obravnavamo ustaljene oblike javne razprave o spremembi medijske zakonodaje, zlasti marginalno vlogo, ki je v njej namenjena širši javnosti. Sprašujemo se, kako naj novi medijski zakon uredi položaj lokalnih medijev, zaščito otrok in mladostnikov pred medijskimi vsebinami, školjivimi za njihov razvoj, kvote za predvajanje slovenske glasbe in zaščito novinarskih virov. Ugotavljamo, da je sprememba medijske zakonodaje tudi priložnost za doseganje soglasja med izdajatelji in novinarji o samoregulacijski obliki medijske industrije.
 • Angleška različica zbornika Postfordizem predstavljena v Berlinu (29.12.2010)
  Workers-Punks Art School in B_books ter urednik knjige Postfordism and Its Discontents Gal Kirn so 15. decembra v Berlinu organizirali diskusijo z naslovom »Nova šola kapitalizma«. To je bil tretji v seriji dogodkov WorkersPunks Art School (sestrske podružnice DPU), ki je v tem tednu gostila Želimirja Žilnika, razne druge diskusije in delavnice o Stari šoli kapitalizma.

 • Izjava skupine, ki je 2008 pripravila dokument 'Za medijsko prenovo' (09.12.2010)
  Skupina posameznikov in posameznic ter novinarskih organizacij - Sandra Bašić Hrvatin, Iztok Jurančič, Brankica Petković, Grega Repovž, Jernej Rovšek, Špela Stare, IO Sindikata novinarjev Slovenije in Društvo novinarjev Slovenije - je pred referendumom o zakonu o RTV Slovenija vsebino sprejetega zakona primerjala z izhodišči za spremembo strukturnih, zakonodajnih in nadzornih mehanizmov na področju medijske politike v Sloveniji, ki so jih z naslovom Za prenovo medijske politike javnosti predstavili 23. junija 2008.
 • Ocene tujih strokovnjakov o Zakonu o RTV Slovenija (02.12.2010)
  rtv1.jpgPo objavi angleškega prevoda Zakona o RTV Slovenija na spletni strani Ministrstva za kulturo se je Mirovni inštitut obrnil na mednarodne strokovnjake za regulacijo javnih radiotelevizij in na nekatere mednarodne organizacije, ki delujejo na področju svobode izražanja, s prošnjo, da ocenijo, ali so zakonska določila skladna z mednarodnimi standardi in dobrimi praksami.