Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Drugi letnik Likeja: Hanna Arendt in mesta mišljenja danes (09.11.2010)
  Vlasta Jalušič bo v tokratnem ciklu Likeja slušatelje vodila na nekatera ključna »mesta« političnega mišljenja Hannah Arendt, ki so aktualna za današnji čas. Skozi predavanja, obravnavo in branje tekstov, te vodilne politične teoretičarke 20. stoletja, bo poskusila sprožiti proces razumevanja temeljnih pojmov politike, ki formirajo njeno misel. Pri tem bo v ospredju njena recepcija nekaterih mislecev, ki so odločilno vplivali na arendtovsko pozicijo: Hegla, Marxa, Aristotela, Avguština in Heideggra.

 • Delavsko-punkerska univerza (DPU) najavlja skorajšnji pričetek 14.letnika (28.10.2010)
  V pripravi je ciklus predavanj na temo "Razredni boj po razrednem boju", ki se prične 18. novembra z uvodnim predavanjem Primoža Krašovca, in trije studijski seminarji:

  - Filmski študijski seminar DPU, Retrovizorja in revije Kino!, v sodelovanju s klubom Gromka
  - Študijski bralni seminar "Samoupravljanje"
  - Študijski bralni seminar "Spekulativni realizem"

 • Seminarja o kulturni raznolikosti v medijih (06.10.2010)
  diversity toolkit.jpgV okviru prizadevanj, da bi mediji, še posebej javne radiotelevizije, bolj upoštevali in predstavljali kulturno raznolikost, organizira Mirovni inštitut 26. in 27. oktobra 2010 seminarja, namenjena manjšinskim organizacijam in aktivistom ter novinarjem in urednikom javne radiotelevizije.
 • Pogovor na temo 'Ekonomski fašizem' (04.10.2010)
  5. oktobra ob 17h se bo v Veliki dvorani FDV odvila projekcija filma Gradimo suženjstvo Jelene Aščić (RTV), temu bo sledil pogovor o ekonomskih vidikih fašizma v sodobnih družbah z avtorico in gosti: Lano Zdravković z Mirovnega Inštituta, Aigul Hakimovo in Arminom Salihovićem, aktivistoma Nevidnih delavcev sveta in Irino Vinčić, podiplomsko študentko na FDV. Moderatorka bo Marta Gregorčič.
 • Vabilo na posvet (04.10.2010)
  Vabimo vas na posvet o obeh nacionalnih programih in o Inovativni shemi za sofinanciranje doktorskega študija. Posvet bo potekal v sredo, 6. oktobra 2010, ob 10. uri, v konferenčni dvorani Mestnega muzeja, Gosposka 15, Ljubljana.