Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Vabilo na simpozij o apartridnosti v Sloveniji (29.11.2012)
  Mirovni inštitut vabi na simpozij »Apatridnost v Sloveniji«, ki bo v torek, 4. decembra ob 9. uri v City Hotelu na Dalmatinovi 15 v Ljubljani. Uvodni predstavitvi temeljnih konceptov v obravnavi apatridnosti bo sledila kratka predstavitev rezultatov raziskave »Popis stanja oseb brez državljanstva v Sloveniji«, nato pa razprava z vabljenimi gosti in širšimi odzivi udeležencev dogodka. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do petka, 30.novembra.
 • Kolumna "Volkovi pravne države" (28.11.2012)
  V  kolumni časopisa Dnevnik Neža Kogovšek Šalamon komentira aktualne pravne razplete: "Močno in neodvisno pravosodje nosi ključno vlogo v procesu sankcioniranja kazensko pregonljivega vedenja, ni pa mogoče po kazenski poti sankcionirati laži. To pa ni delo le za politične stranke, temveč tudi za volilne upravičence". Kolumno si lahko preberete tukaj.
 • Povzetek okrogle mize Vpliv digitalizacije na medije v Sloveniji (28.11.2012)
  Povod za okroglo mizo je bil  izid poročila za Slovenijo v okviru mednarodne raziskave »Spremljanje vpliva digitalizacije na medije«, ki jo v organizaciji medijskega programa Fundacije za odprto družbo izvaja več kot 150 raziskovalcev v 60 državah sveta. Raziskava preučuje priložnosti in tveganja, ki jih za družbo in medije ustvarja prehod s tradicionalnih na digitalne medijske platforme, poročilo o Sloveniji pa sta pripravila dr. Marko Milosavljević in mag. Tanja Kerševan Smokvina.
 • Vabljeni na pogovor o nacionalizmu (26.11.2012)
  Raziskovalka in (so)delavka na Mirovnem Inštitutu dr. Veronika Bajt, ki se posveča raziskovalnim temam o nacionalizmu, ksenofobiji in rasizmu, migracijam, diskriminacijam ter konstrukciji nacionalnih identitet bo v četrtek, 29. 11. 2012, ob 20h zvečer, na AngartFilmu v Infoshopu na Metelkovi sodelovala v debati na temo nacionalizma.
 • John Grahl: Kriza evroobmočja in konec socialne evrope (26.11.2012)
  Delavsko-punkerska univerza vabi na predavanje iz tematskega ciklusa Dvojna kriza evrointegracij, ki bo v četrtek, 29. novembra 2012 ob 18.00 uri v Klubu Gromka na Metelkovi. Predaval bo John Grahl na temo 'Kriza evroobmočja in konec socialne evrope'.
 • Vabilo na mednarodno konferenco o primerjavi medijskih reform po svetu (22.11.2012)
  Mirovni inštitut organizira dvodnevno mednarodno konferenco z naslovom 'Comparing Media Reforms / Primerjanje medijskih reform po svetu'. Konferenca, ki se jo udeležuje 20 strokovnjakov iz celega sveta, bo potekala od  29. do 30. novembra v dvorani rektorjev na sedežu Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12.
 • O poslanstvu javne radiotelevizije (20.11.2012)
  Brankica Petković je v ponedeljek, 19. novembra 2012, sodelovala v oddaji Ars humana na 3. programu Radia Slovenija o  poslanstvu javne radiotelevizije. V oddaji sta sodelovala tudi akademik Janko Kos in novinar Dela Lenart J. Kučić, vodil pa jo je novinar Marko Golja.
 • Predavanje Saše Furlana (19.11.2012)
  Delavsko-punkerska univerza vabi na predavanje iz tematskega ciklusa Dvojna kriza evrointegracij, ki bo v četrtek, 22. novembra 2012 ob 18.00 uri v Klubu Gromka na Metelkovi. Predaval bo Sašo Furlan na temo 'Kriza evroobmočja v kontekstu globalne krize kapitalističnega produkcijskega načina'.
 • Javna tribuna Kdo se boji utemeljenega dvoma? Mladi, kritična misel in izobraževanje (19.11.2012)
  V okviru projekta Digitalno nomadstvo, ki ga izvaja KUD Anarhiv v sodelovanju z Urbanimi brazdami, programskim sklopom Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture, bo v sredo, 21.11.2012 ob 15. uri v konferenčni dvorani Centra alternativne in avtonomne produkcije, Valvasorjeva 42 v Mariboru potekala javna tribuna Kdo se boji utemeljenega dvoma? Mladi, kritična misel in izobraževanje. Na tribuni bodo sodelovali Andrej Adam, Bojan Borstner, Majda Hrženjak, Ivan Lorenčič, Rajko Muršič, Boris Radosavljevič in Valerija Vendramin.
 • Ogled filma in razprava v spomin na Raoula Wallenberga (16.11.2012)
  Vabljeni na ogled filma in razpravo v spomin na Raoula Wallenberga, ki bo v četrtek, 22. novembra 2012 ob 14.30 v Kinodvoru, Ljubljana. Razpravo po projekciji filma bo odprl predsednik RS dr. Danilo Türk (še nepotrjeno), na njej pa bodo sodelovali dr. Oto Luthar (Slovenija), dr. András Gerő (Madžarska), Eli Yosef (Wallenberg Foundation IRWF, New York) in dr. Kristian gerner (Švedska). Razpravo bo moderirala dr. Veronika Bajt iz Mirovnega inštituta.