Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Obvestilo (30.06.2010)
  Knjižnica Mirovnega inštituta bo zaprta od 30. junija do 2. julija.
 • Mladi o demokraciji in medijih (17.06.2010)
  chrysalis_logo.jpgRazprava o participaciji mladih v demokratskih postopkih in institucijah ter o vlogi medijev je bila osrednja tema petdnevnega srečanja mladostnikov iz in Slovenije, Severne Irske/Velike Britanije in Baskije/Španije. Od 24. do 28. maja 2010 so v Eibaru (Baskija, Španija) v okviru projekta »Mladi, participatorna demokracija in mediji«, ki ga podpira program Youth in Action Evropske komisije, v svoja mnenja, poglede in predloge izražali v plenarnih razpravah in razpravah po skupinah.
 • Nova številka Medijske preže (17.06.2010)
  37.pngIzšla je nova, 37. številka Medijske preže, v kateri se prašujemo, kaj je nova vlada spremenila na področju medijev, obravnavamo poročanje medijev o primeru Baričevič, analiziramo nekritičnost športnega novinarstva, pregledujemo stanje v novinarstvu,  pišemo o samoregulacijskih prijemih informativnih spletnih medijev pri objavljanju sovražnega govora, ki ga ustvarja občinstvo, ugotavljamo, da strokovna javnost s pojmom spletna televizija označuje povsem različne medijske strukture itd.
  Revija je v celoti dostopna na spletni strani Media Watch.
 • Poziv (15.06.2010)
  Mirovni inštitut organizira mednarodno konferenco z naslovom  Women's empowerment through community based tourism and cultural exchange: chances and challenges, ki bo potekala od 19. do 21. novembra 2010 v Kigaliju, Ruanda. Rok za oddajo povzetkov je 5. julij 2010.
 • Šola teorije umetnosti (15.06.2010)
  Delavsko-punkerska univerza v sodelovanju z Moderno galerijo vabi na Šolo teorije umetnosti, ki bo potekala v okviru šestega trienala sodobne slovenske umetnosti U3 od 17. 6. do 4.7.2010 v avditoriju Moderne galerije (Tomšičeva 14, Ljubljana).
 • Konferenca 'Dostop do pravičnosti na preizkušnji' (07.06.2010)
  Vabimo vas na mednarodno konferenco Dostop do pravičnosti na preizkušnji: Omejitve sistemov pravne pomoči kot priložnost za pro bono in neprofitno delo, ki bo v četrtek 17. junija 2010 v Cankarjevem domu (dvorana M1). Konferenco organizirata Mirovni inštitut in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC. Dogodek bo trajal od 9.00 do 16.00, potekal bo v slovenskem in angleškem jeziku, simultano prevajanje bo zagotovljeno.
 • Vabilo na predavanje (02.06.2010)
  Vabljeni na predavanje prof. dr. Igorja Primorca v petek, 11. junija 2010 ob 12. uri v prostorih Galerije Alkatraz (Metelkova mesto). Naslov predavanja je Civilian Immunity in War (Nedotakljivost civilnih oseb v vojni). Predavanje bo v angleškem jeziku.
 • Vabilo na simpozij (27.05.2010)
  Mirovni inštitut ob zaključku mednarodnega raziskovalnega projekta PRIMTS (Perspektive za integracijo migrantov iz »tretjih držav« in njihov položaj na trgu dela: k politikam in delovanju) vabi na simpozij Migranti in trg dela v EU, ki bo v torek, 1. junija ob 10. uri v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.
 • 'Mladinski parlament' z udeleženci iz Slovenije, Baskije in Severne Irske: Mladi, participatorna demokracija in mediji (24.05.2010)
  chrysalis_logo.jpgOd 24. do 28. maja 2010 bo v okviru projekta »Mladi, participatorna demokracija in mediji« v Baskiji (Eibar), Španija, petdnevno srečanje 24 mladostnikov in Slovenije, Severne Irske in Baskije »mladinski parlament o demokraciji«. Pri projektu, ki ga podpira program Youth in Action Evropske komisije, sodelujejo nevladne organizacije in inštituti iz omenjenih treh držav, med njimi  iz Slovenije Kibla in Mirovni inštitut.
 • Knjiga 'Zlo nemišljenja' predstavljena tudi v Kopru (14.05.2010)
  Z novo knjigo Vlaste Jalušič Zlo nemišljenja, ki je pred kratkim izšla v zbirki Politike, so se 13. maja seznanili tudi Koprčani. Tokrat je predstavitev potekala nekoliko drugače kot sicer – avtorica je namreč predavala poslušalcem študijskega programa Likej, ki ga gosti koprski mladinski, kulturni in socialni center (MKSC), in obenem predstavila nekatere ključne teze iz knjige.