Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Vabilo na mednarodno konferenco (07.05.2010)
  Vljudno vas vabimo na mednarodno konferenco Spremembe v družbeni organizaciji skrbi in posledice za socialno politiko, ki bo potekala 13. in 14. maja 2010 v City hotelu v Ljubljani. Glavni cilj konference je obravnava variabilnosti izkušenj in problemov v Evropi, ki so povezani s skrbstvenim delom, in odpiranje novih teoretskih in političnih horizontov na področju družbene organizacije in vrednotenja skrbstvenega dela.
 • Predavanje Vlaste Jalušič (06.05.2010)
  Vabimo vas na predavanje (in obenem predstavitev nove knjige) Vlaste Jalušič Post-totalitarna forma oblasti in organizirana nedolžnost, ki bo v MKSC Koper, v četrtek, 13. maja, ob 16.00. V  predavanju bo avtorica predstavila nekatere glavne teze iz svoje najnovejše knjige Zlo nemišljenja: arendtovske vaje v razumevanju posttotalitarne dobe in kolektivnih zločinov, ki je pred kratkim izšla pri založbi Mirovnega inštituta, v zbirki Politike.
 • Zbornik Postfordizem predstavljen na 'kraju zločina' (05.05.2010)
  V klubu Gromka na ljubljanski Metelkovi je bila 4. maja predstavitev nove knjige v zbirki Politike, ki izhaja pri založbi Mirovnega inštituta. O zborniku Postfordizem: razprave o sodobnem kapitalizmu, ki ga je uredil Gal Kirn, so poleg urednika govorili avtorji nekaterih prispevkov v knjigi: Gorazd Kovačič, Rastko Močnik, Ciril Oberstar in Igor Pribac. Pogovor je povezoval urednik zbirke Politike Aldo Milohnić. Po uvodnih predstavitvah so sledili komentarji in vprašanja iz številnega občinstva – na dogodku je bilo prisotnih približno sedemdeset obiskovalcev in obiskovalk. Predstavitev zbornika je tako spominjala na predavanja DPU iz ciklusa o postfordizmu, ki so vedno pritegnila številne poslušatelje in so potekala prav v klubu Gromka.
 • Po posvetu 'Razvoj integracijske mreže' (03.05.2010)
  Posvet  Razvoj integracijske mreže – primer Ljubljane, Pobuda za vzpostavitev mreže organizacij na področju manjšin, migracij in integracije - integracijski forum je bil organiziran 7. in 8. aprila 2010 v prostorih Prešernove dvorane ZRC SAZU. Posvet so odprli dr. Milena Mileva Blažič, članica Sveta za raziskovalno dejavnost MOL ter soorganizatorji Lana Zdravković, Mirovni inštitut, Kristina Toplak, Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije, ZRC SAZU ter Franci Zlatar, Slovenska filantropija.
 • Predstavitev knjige 'Postfordizem' (28.04.2010)
  Vabimo vas na pogovor o knjigi Postfordizem. Razprave o sodobnem kapitalizmu, ki bo v klubu Gromka na Metelkovi, v  torek, 4. maja, ob 18.00. Knjigo je uredil Gal Kirn, izšla pa je v zbirki Politike, založba Mirovnega inštituta. O knjigi in tematiki, ki jo obravnava, bodo govorili  Maja Breznik, Gal Kirn, Gorazd Kovačič, Rastko Močnik, Ciril Oberstar in Igor Pribac.
 • Prvomajska šola DPU: mednarodni posvet (25.04.2010)
  Delavsko-punkerska univerza vabi na Prvomajsko šolo DPU: Kritika nepolitične ekonomije, ki bo potekala od srede, 28.4.2010 do nedelje, 2.5.2010 v Infoshopu, AKC Metelkova mesto, Ljubljana in v Hotelu Bor, Preddvor.
 • Obvestilo (20.04.2010)
  Obveščamo vas, da bo knjižnica MI v četrtek, 22. aprila 2010 izjemoma zaprta.
 • Dediščina Feral Tribunea / Ostavština Feral Tribunea (19.04.2010)
  Ob koncu projekta o Feral Tribuneu in perspektivah kritičnega novinarstva v regiji smo na Mirovnem inštitutu sestavili spletno stran,kjer so zbrani video posnetki, transkripcije, fotografije in drugo gradivo o stirih tribunah v Sarajevu, Ljubljani, Beogradu in Zagrebu, ter link na digitalni arhiv Mediacentra Sarajevo z digitalno izdajo Feral Tribunea 1993-2008. Oboje (tribune in digitalna izdaja FT) je nastalo  v okviru skupnega projekta MC Sarajevo in nas.
 • Pogovor o knjigi 'Dolga pot domov' (08.04.2010)
  V ponedeljek, 22. marca 2010, je ob 19. uri v kavarni LP ob knjigarni Azil ZRC SAZU  potekal pogovor o knjigi Tanje Petrović Dolga pot domov: Reprezentacije Zahodnega Balkana v političnem in medijskem diskurzu, ki je izšla novembra 2009 v zbirki Media Watch Mirovnega inštituta. O knjigi in temi knjige so se pogovarjali Tanja Petrović, avtorica knjige, ZRC SAZU, Christian Promitzer, Oddelek za jugovzhodno Evropo Univerze v Gradcu, Oto Luthar, ZRC SAZU in Peter Vodopivec, Inštitut za novejšo zgodovino, pogovor pa je povezovala Brankica Petković, urednica  zbirke Media Watch pri Mirovnem inštitutu.
 • Utrinki s pogovora o novi knjigi v zbirki Politike (05.04.2010)
  V zadnjih urah 1. aprila, ko so bile prvoaprilske šale že stvar preteklosti, se je v ljubljanski galeriji ŠKUC, ki je prijazno gostila naš dogodek, razpravljalo o resnih temah. O novi knjigi Vlaste Jalušič Zlo nemišljenja: arendtovske vaje v razumevanju posttotalitarne dobe in kolektivnih zločinov so razpravljali avtorica dr. Vlasta Jalušič ter profesorica filozofije na Univerzi v Zagrebu dr. Nadežda Čačinovič in asistent za sociologijo na Univerzi v Ljubljani mag. Gorazd Kovačič.