Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Razpis za raziskovalne novinarje (18.06.2013)
  media observatory logo.jpg
  Observatorij medijev v jugovzhodni Evropi, regionalno partnerstvo nevladnih organizacij, ki ga koordinira Mirovni inštitut, je objavilo razpis za raziskovalne novinarske prispevke o korupciji, klientelizmu in drugih spornih praksah v medijih in medijskih sistemih v Albaniji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Srbiji in na Hrvaškem.
 • Omizje Migracije in pravica do združitve družine (13.06.2013)
  Vabimo vas na pogovor Migracije in pravica do združitve družine, ki bo v Kinodvoru, v ponedeljek, 17. junija, ob 20.00. Pred začetkom okrogle mize vljudno vabljeni tudi na projekcijo dveh filmov, ki sta del programa Festivala migrantskega filma in sta povezana s temo pogovora: Njihova mladost (Francija, 12 min.) in Evropska past (Španija/Grčija, 46 min.). Projekcija bo v mali dvorani Kinodvora ob 18.45. Vstop je prost, a zaradi omejenega števila sedežev vas vabimo, da si že zdaj zagotovite brezplačno vstopnico na blagajni Kinodvora.
 • Gostovanje na Centru za mirovne studije, Zagreb (11.06.2013)
  V četrtek, 13. junija ob 18. uri bo na povabilo Centra za mirovne studije v knjižnici Bogdana Ogrizovića v Zagrebu (Hrvaška), sodelavka Mirovnega inštituta Lana Zdravković predstavila situacijo v Sloveniji, ki jo od oktobra 2012 pretresajo demonstracije, protesti in stavke, politične, socialne in ekonomske narave.
 • Sodelovanje pri raziskavi (07.06.2013)
  Mirovni inštitut je sodeloval v evropski raziskavi “The Role of Men in Gender Equality in Europe”. Raziskavo najdete na tej povezavi.
 • Omizje o urbanih kulturah v Sloveniji (30.05.2013)
  V četrtek, 30. maja ob 19.uri bo v Trubarjevi hiši literature potekala okrogla miza: "KURA – Urbane kulture v Sloveniji" Pogovor bo tekel o urbanosti v raznoterih kotičkih suburbanizirane Slovenije, lokalnih bojih za prostor in konkretnih praksah avtonomnih samoniklih prizorišč, sodelovali pa bodo dr. Rajko Muršič, mag. Jasna Babič in Bojan Albahari; prvi dogodek, s katerim se bo odprl prostor za obravnavo tematike urbanih kultur in z njimi povezanih fenomenov, bo moderiral Toni Cahunek.
 • Val 202 izbral Matevža Krivica za ime tedna (27.05.2013)
  Na Valu 202 so poslušalci izbrali Matevža Krivica za ime tedna. Matevž Krivic je minuli četrtek prejel nagrado Živka Pregla za svoja prizadevanja za pomoč najbolj ranljivim družbenim skupinam, od mladoletnih prosilcev za azil do izbrisanih.
  Objava na Valu 202.
 • Letošnje priznanje Živka Pregla je prejel Matevž Krivic (27.05.2013)
  logo_PZ_final_cb_outlines xxs.jpgOdbor za podelitev priznanja Živka Pregla je razglasil odločitev o letošnjem prejemniku priznanja na svečani podelitvi, ki je bila 23. maja v Atriju ZRC. Številno občinstvo je z dolgim aplavzom pozdravilo odločitev odbora, da priznanje za civilnodružbeni angažma in prispevek k odprti družbi prejme mag. Matevž Krivic. Svečano podelitev sta skupaj organizirala Slovenska filantropija in Mirovni inštitut, ki tudi sicer podpirata delovanje Odbora za podelitev priznanja Živka Pregla.
 • Obvestilo (22.05.2013)
  Mirovni inštitut išče novega sodelavca/ko za delo na projektih. Pogoj je univerzitetna izobrazba družboslovne smeri.  Več informacij na info@mirovni-institut.si.
 • Mednarodna konferenca o kulturi in razvoju (20.05.2013)
  Oddelek za kulturo MOL organizira mednarodno konferenco z naslovom Kreativna ekonomija kot vez med kulturo in razvojem, ki bo potekala v Mestnem muzeju Ljubljana 23. in 24. maja. Konferenca je del mednarodnega projekta AWARD, pri katerem kot partnerska organizacija sodeluje tudi Mirovni inštitut.
 • Nova knjiga: Imagination Castrated (16.05.2013)
  Imagination-Castrated2.jpgPublikacija (v angleškem jeziku) Imagination castrated: Critical rethinking of the civil society (organisation) in contemporary society prinaša besedila, nastala iz premisleka o položaju civilne družbe danes. Zbrani prispevki so bili predstavljeni na mednarodnem seminarju "Civil society (organisations): Substance or substitute", ki je potekal v Ljubljani, 15. in 16. novembra 2012 v organizaciji Mirovnega inštituta in Centra za mirovne študije iz Hrvaške.