Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Izjava srednje in vzhodno evropskih nevladnih organizacij o prihodnosti Evropskega sodišča za človekove pravice (01.04.2014)
  7. in 8. aprila 2014 bo v Oslu na Norveškem potekala konferenca "Dolgoročna prihodnost Evropskega sodišča za človekove pravice". Na konferenci, ki je organizirana pod okriljem Sveta Evrope, bo potekala ena od najpomembnejših razprav o prihodnosti Evropskega sodišča za človekove pravice ("ECtHR") po lanskoletni konferenci v Brightonu. Ob tej priložnosti želi koalicija dvajsetih nevladnih organizacij iz srednje in vzhodne Evrope izkoristiti priložnost in ponovno opomniti na osnovna načela v ozadju prejetja Konvencije.
 • Forum MI: Kriminalizacija upora - kriminalizacija življenja (26.03.2014)
  Na Forumu Mirovnega inštituta »Kriminalizacija upora – kriminalizacija življenja«, ki je potekal v sredo, 19. marca 2014 v Cankarjevem domu, smo govorili o skupni točki vseh uporov, ki se širijo po Sloveniji in svetu: točki kriminalizacije. Na forumu so sodelovali: dr. Simona Zavratnik (sociologinja, raziskovalka na Fakulteti za družbene vede, aktivistka in sodelavka Skupine Svoboda vstajnikom), Ana Jug (odvetnica, ki zastopa nekatere vstajnike in Skupino Kazenska ovadba), Žiga Podgornik Jakil (aktivist in sodelavec Skupine Svoboda vstajnikom) in Emin Eminagić (aktivist in neodvisni raziskovalec, sodelavec organizacije Fronta svobode, Tuzla, BiH). Pogovor je povezovala dr. Lana Zdravković, sodelavka Mirovnega inštituta.
 • Izbranih je pet predlogov organizacij civilne družbe na področju zagovorništva (25.03.2014)
  Izbranih je pet predlogov organizacij civilne družbe za izvajanje zagovorniške kampanje in organiziranje dejavnosti, katerih cilj je podpirati svobodne, neodvisne, pluralne in uspešno delujoče medije v Albaniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Makedoniji in Srbiji – je oznanil organizacijski odbor projekta 'Observatorij medijev v Jugovzhodni Evropi', potem ko je ocenil v roku prejete prijave (prispele do 28. februarja 2014). Organizacije civilne družbe iz zgoraj omenjenih držav so predložile 23 vlog za ta razpis.
 • Nova publikacija (21.03.2014)
  pajnik knjiga 2014.jpgPri založbi Palgrave je izšla knjiga 'Contesting Integration, Engendering Migration: Theory and Practice', ki sta jo uredili Floya Anthias in Mojca Pajnik. Knjiga analizira nekatere probleme trenutnih procesov in politik integracije v Evropi in širše. Podrobneje o knjigi si lahko  preberete TUKAJ.
 • Mirovni inštitut se pridružuje boju proti kriminalizaciji (19.03.2014)
  Mirovni inštitut se pridružuje boju proti kriminalizaciji protestov v Sloveniji in drugje, ker to predstavlja nevaren poskus izrinjanja političnega delovanja na področje kriminalitete. Zato organiziramo v sredo, 19. 3. ob 18.00 uri v Cankarjevem domu (Lili Novy) forum »Kriminalizacija upora – kriminalizacija življenja«, s katerim želimo javno opozoriti, kako nevarno je lahko biti tiho ob globalnem trendu obravnavanja postopkov državljanske nepokorščine kot kriminalnih dejanj. Vabilo in seznam udeležencev najdete tukaj. Prav tako skupaj z nekaterimi drugimi nevladnimi organizacijami in iniciativami pošiljamo poziv »Gradimo fronto solidarnosti s kriminaliziranimi vstajniki«. Poziv lahko preberete in podpišete tukaj.
<<  <  1   2   3   4   5   >  >>