Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Predavanje: Od državljana k človeku (18.03.2014)
  V četrtek, 20. marca, bo v okviru Mirovnih študij, ki jih pripravlja in izvaja Center za mirovne študije v Zagrebu kot gostujoča predavateljica predavala Lana Zdravković s temo »Od državljana k človeku: boj proti odrekanju državljanstva kot življenje emancipatorne politike«.
  Več na: http://www.cms.hr/mirovni-studiji/program-mirovnih-studija-2013-14
 • Boris Dežulović – dobitnik Evropske novinarske nagrade 2013 (17.03.2014)
  eupreesprize.jpgBoris Dežulović, novinar iz Hrvaške, kolumnist več tiskanih in spletnih medijev v državah nekdanje Jugoslavije, tudi ljubljanskega Dnevnika, je danes v Londonu prejel Evropsko novinarsko nagrado za leto 2013. Borisa Dežulovića je za nagrado nominiral Mirovni inštitut (formalno Brankica Petković, urednica Medijske preže), kot primer njegovega izjemnega novinarskega opusa v letu 2013 smo predložili kolumno »Vukovar: spomenik mrtvem mestu v naravni velikosti«, objavljeno 19. novembra 2013 v zagrebškem tedniku Globus. Kolumno je v angleški jezik prevedla Olga Vuković.
 • Vabilo na pogovor o subkulturah (03.03.2014)
  V sredo, 5. marca ob 19h vabljeni v Trubarjevo hišo liturature, kjer bo v sklopu  festivala Fabule potekal pogovor z naslovom »Subkulture - pot do svobode ali omejevanje« z Jasno Babić (Mirovni inštitut)  in Milkom Poštrakom (Fakulteta za socialno delo). Pogovor  bo moderiral Jernej Kaluža (Radio Študent).
  http://www.festival-fabula.org/2014/po-dnevih/details/91-subkulture
 • Slovo Medijske preže (24.02.2014)
  "Obstaja možnost kandidiranja na razpisih v Sloveniji, kar smo v preteklosti počeli, med drugim je šolsko ministrstvo revijo prepoznalo kot strokovno periodiko, ki je koristna v visokošolskem učnem procesu, vendar so ta sredstva negotova in majhna. V takšnih pogojih se strokovne periodike ne da izdajati. Ta revija je bila del širšega projekta, ki smo ga poimenovali Media Watch. Vključuje tudi spletno stran, na kateri so vse izdaje Medijske preže, in ta bo še živela." Intervju z  Brankico Petković, urednico Medijske preže o prenehanju izdajanja periodike in o trenutnih razmerah znotraj slovenskih medijev. "Mi pobegnemo, oni pa ostanejo in dominirajo", Dnevnik, 22. februar 2014.
 • Pogovor o ksenofobiji v Evropi (21.02.2014)
  Danes bo na Radiu Slovenija, Prvi program, v Studiu ob 17h potekal pogovor o ksenofobiji v Evropi. Voditeljica Špela Novak bo v studiu gostila raziskovalce in strokovnjake na tem področju, med njimi Veroniko Bajt, sodelavko Mirovnega inštituta. Več: http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/14289 Vabljeni k poslušanju!
<<  <  1   2   3   4   5   >  >>