Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Boris Dežulović – dobitnik Evropske novinarske nagrade 2013 (17.03.2014)
  eupreesprize.jpgBoris Dežulović, novinar iz Hrvaške, kolumnist več tiskanih in spletnih medijev v državah nekdanje Jugoslavije, tudi ljubljanskega Dnevnika, je danes v Londonu prejel Evropsko novinarsko nagrado za leto 2013. Borisa Dežulovića je za nagrado nominiral Mirovni inštitut (formalno Brankica Petković, urednica Medijske preže), kot primer njegovega izjemnega novinarskega opusa v letu 2013 smo predložili kolumno »Vukovar: spomenik mrtvem mestu v naravni velikosti«, objavljeno 19. novembra 2013 v zagrebškem tedniku Globus. Kolumno je v angleški jezik prevedla Olga Vuković.
 • Vabilo na pogovor o subkulturah (03.03.2014)
  V sredo, 5. marca ob 19h vabljeni v Trubarjevo hišo liturature, kjer bo v sklopu  festivala Fabule potekal pogovor z naslovom »Subkulture - pot do svobode ali omejevanje« z Jasno Babić (Mirovni inštitut)  in Milkom Poštrakom (Fakulteta za socialno delo). Pogovor  bo moderiral Jernej Kaluža (Radio Študent).
  http://www.festival-fabula.org/2014/po-dnevih/details/91-subkulture
 • Slovo Medijske preže (24.02.2014)
  "Obstaja možnost kandidiranja na razpisih v Sloveniji, kar smo v preteklosti počeli, med drugim je šolsko ministrstvo revijo prepoznalo kot strokovno periodiko, ki je koristna v visokošolskem učnem procesu, vendar so ta sredstva negotova in majhna. V takšnih pogojih se strokovne periodike ne da izdajati. Ta revija je bila del širšega projekta, ki smo ga poimenovali Media Watch. Vključuje tudi spletno stran, na kateri so vse izdaje Medijske preže, in ta bo še živela." Intervju z  Brankico Petković, urednico Medijske preže o prenehanju izdajanja periodike in o trenutnih razmerah znotraj slovenskih medijev. "Mi pobegnemo, oni pa ostanejo in dominirajo", Dnevnik, 22. februar 2014.
 • Predstavitev projektov programa HERA (21.02.2014)
  ZRC-SAZU vas skupaj z MIZŠ vabi, da se v četrtek 27. februarja 2014 ob 12. uri pridružite v Atriju ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana, na predstavitvi štirih trenutno financiranih mednarodnih projektov programa Evropske komisije HERA (Humanities in the European Research Area – Cultural Encounters) s slovenskimi partnerji in najave tretjega razpisa programa HERA. Več o predstavitvi projekta si lahko preberete TUKAJ.
 • Simpozij o otrocih brez državljanstva (21.02.2014)
  V četrtek, 27. februarja 2014, od 10h, se bo na Filozofski fakulteti UL, Modra soba (5. nadstropje), v okviru Tedna Izbrisanih odvijal simpozij 'Otroci brez državljanstva, izbrisani otroci'. Na simpoziju bodo sodelovali:  dr. Stuart Aitken (Univerza v San Diegu),  dr. Uršula Lipovec Čebron (Filozofska fakulteta), Sara Pistotnik (SC Rog, Filozofska fakulteta), Blaž Kovač (Amnesty International), Katarina Vučko (Mirovni inštitut), Ana Živanović (Filozofska fakulteta), dr. Jelka Zorn (Fakulteta za socialno delo), povabljeni pa so tudi predstavniki Skupnosti centrov za socialno delo in Direktorata za družino Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.
<<  <  1   2   3   4   5   >  >>