Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Novice

 
 • Simpozij o otrocih brez državljanstva (21.02.2014)
  V četrtek, 27. februarja 2014, od 10h, se bo na Filozofski fakulteti UL, Modra soba (5. nadstropje), v okviru Tedna Izbrisanih odvijal simpozij 'Otroci brez državljanstva, izbrisani otroci'. Na simpoziju bodo sodelovali:  dr. Stuart Aitken (Univerza v San Diegu),  dr. Uršula Lipovec Čebron (Filozofska fakulteta), Sara Pistotnik (SC Rog, Filozofska fakulteta), Blaž Kovač (Amnesty International), Katarina Vučko (Mirovni inštitut), Ana Živanović (Filozofska fakulteta), dr. Jelka Zorn (Fakulteta za socialno delo), povabljeni pa so tudi predstavniki Skupnosti centrov za socialno delo in Direktorata za družino Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.
 • Predstavitev projektov programa HERA (21.02.2014)
  ZRC-SAZU vas skupaj z MIZŠ vabi, da se v četrtek 27. februarja 2014 ob 12. uri pridružite v Atriju ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana, na predstavitvi štirih trenutno financiranih mednarodnih projektov programa Evropske komisije HERA (Humanities in the European Research Area – Cultural Encounters) s slovenskimi partnerji in najave tretjega razpisa programa HERA. Več o predstavitvi projekta si lahko preberete TUKAJ.
 • Usposabljanje na področju migracij in razvoja (13.02.2014)
  19. februarja 2014 SLOGA, Platforma za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč organizira usposabljanje s področja migracij in razvoja, namenjeno vsem NVO aktivnim na tem področju. Izkušnje projekta CoMiDe  bo na dogodku predstavil sodelavec Mirovnega inštituta Saša Panić. Program dogodka najdete tukaj.
 • Vabilo na javno tribuno (12.02.2014)
  Vabljeni na prvo javno tribuno z naslovom 'Identiteta in nacionalizem', ki v sodelovanju z Otroškim kulturnim centrom iz Beograda poteka v sklopu Cikla javnih tribun Pionirskega doma.  Tribuna se bo odvila 12. februarja 2014, ob 18.30 v Rdeči dvorani Pionirskega doma z uvodnim nagovorom Veronike Bajt, v nadaljevanju pa bosta svoj pogled na problem identitete predstavila Jelena Popović in Vladimir Dulović.
  Podrobneje o dogodku si lahko preberete TUKAJ.
 • Razpis za projekte nevladnih organizacij v zagovor integritete medijev (04.02.2014)
  media observatory logo.jpgObservatorij medijev v jugovzhodni Evropi, regionalno partnerstvo nevladnih organizacij, ki ga koordinira Mirovni inštitut, je objavil razpis za projekte nevladnih organizacij, namenjene ozaveščanju javnosti in zagovorništvu na področju svobode, neodvisnosti, pluralizma in integritete medijev v Albaniji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Makedoniji in Srbiji.
<<  <  1   2   3   4   5   >  >>