Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Intervju Vlaste Jalušič v Primorskih novicah: Postsocialistična Slovenija je bila narejena po Breivikovem okusu

 
29.07.2011
»Postsocialistična Slovenija je bila narejena po Breivikovem okusu, tu ni nobenega dvoma. Če nam to morebiti ni všeč, to ne zadeva njegovega mnenja in ne 'objektivnosti', pač pa kaže na našo zadržanost do te slike, nad katero se lahko zgrozimo. Tudi primerjalno je pravilna, saj je Slovenija - kar se tiče političnih ekstremistov - izjemno razvita. Le da je tukaj ekstremizem dobesedno ne-ekstremen, postal je mainstream, preselil se je v center. Ekstremisti so normalno nenehno v parlamentu in so postali del nosilne politične kulture v Sloveniji. Izbris, ki je bil dokazano načrtovano in premišljeno dejanje politične elite, se brez tega ne bi mogel zgoditi«, pravi Vlasta Jalušič, raziskovalka na Mirovnem inštitutu, v intervjuju za Primorske novice (priloga 7. val, 29. 7. 2011). 

Celoten intervju v obeh formatih PDF in wordu.