Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Pomoč pri spletnem informacijsko-dokumentacijskem središču o izbrisanih

 
12.04.2012
Prostovoljce, ki aktivno obvladate angleški jezik, vabimo k sodelovanju pri pripravi spletnega informacijsko-dokumentacijskega središča o izbrisanih in za izbrisane.

Mirovni inštitut že vrsto let s svojimi raziskovalnimi in zagovorniškimi dejavnostmi podpira prizadevanja izbrisanih prebivalcev Slovenije za ureditev njihovega položaja in popravo krivic. Hkrati si v sodelovanju z organizacijami, ki združujejo izbrisane, in drugimi nevladnimi organizacijami in posamezniki prizadevamo za to, da bi javnost v Sloveniji in tudi v mednarodnem okolju dobila čim boljši vpogled v to, da je izbris pomenil nezakonit odvzem pravnega statusa, kako je do tega prišlo, kaj je to dejanje povzročilo ter kakšen pomen ima izbris in njegove posledice v kontekstu varovanja človekovih pravic.

Ta dejavnost se nam zdi zelo pomembna v smislu dokumentiranja tega pomembnega dogodka v novejši zgodovini Slovenije, omogočanja nadaljnjih raziskav in refleksij, ozaveščanja javnosti in ustvarjanja pogojev za obveščenost državljank in državljanov ter doseganje družbenega soglasja pri razumevanju in vrednotenju izbrisa in njegovih posledic.
 
V ta namen si prizadevamo ustvariti arhiv pravnih dokumentov, poročil, analiz, pričevanj izbrisanih in fotografij o izbrisanih, ter izbor iz arhiva objaviti na tem spletnem informacijsko-dokumentacijskem središču.

Spletna stran bo namenjena tudi mednarodni javnosti, zato jo pripravljamo v treh jezikih – slovenščini, angleščini in BHS. Da bi jo lahko čim prej zagnali, vabimo prostovoljce, da nam pomagate pri prevajanju gradiva v angleščino.

Za dodatna pojasnila smo vam z veseljem na voljo. Kontakt: 01 234 77 26 ali maja.ladic@mirovni-institut.si.