Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Predstavitev knjige 'Prispevki h kritiki managerske paradigme'

 
03.12.2008

O knjigi in tematiki, ki jo obravnava, bodo govorili urednik in soavtor knjige dr. Tonči Kuzmanić ter avtorji in avtorice prispevkov.

 

Zbornik Prispevki h kritiki managerske paradigme: P. F. Drucker in njegov managerski ideologem, ki ga je zasnoval in uredil dr. Tonči Kuzmanić, je nastajal dlje časa, skozi raziskovalno delo in poglobljene skupinske razprave. Iz produktivnega skupinskega dela je na koncu nastal nabor prispevkov, ki kritično obravnavajo »managerski ideologem« na primeru danes že klasičnega avtorja na tem področju – Petra F. Druckerja (1909-2005). Avtorji in avtorice prispevkov v knjigi (Igor Bijuklič, Mirt Komel, Blaž Kosovel, Primož Krašovec, Tonči Kuzmanić, Tjaša Lampret, Julija Magajna, Andrej Marković, Aleš Rojc in Primož Turk) so analizirali ključne pojme, ki so konstitutivni za Druckerjevo doktrino (delo, znanje, organizacija, svobodna družba, industrijska družba itn.), in jih osvetlili iz nekaterih novih, do zdaj še ne dovolj znanih perspektiv.

 

Poleg recenzentskih izvodov knjige za novinarje bo za vse obiskovalce na voljo omejeno število izvodov po polovični ceni. Po predstavitvi sledi druženje ob prigrizku in glasbi po izboru Mihe Zadnikarja.