Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 23.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Prireditev ob dvajseti obletnici ustanovitve Zavoda za odprto družbo - Slovenija in svečani podelitvi priznanja Živka Pregla

 
25.05.2012
Vabimo vas, da se nam pridružite na prireditvi ob dvajseti obletnici ustanovitve Zavoda za odprto družbo - Slovenija
in svečani podelitvi priznanja Živka Pregla, ki bo v Mestnem muzeju (Gosposka 15, Ljubljana), v torek, 5. junija 2012, z začetkom ob 19. uri.

Zavod za odprto družbo - Slovenija (Open Society Institute - Slovenia) je bila nepridobitna fundacija, ki jo je George Soros ustanovil leta 1992 in je bila del mreže njegovih fundacij. Do leta 2000, ko je prenehal delovati, je Zavod za odprto družbo - Slovenija izvajal in podpiral številne iniciative na področju umetnosti in kulture, otroških in mladinskih dejavnosti, razvoja civilne družbe, ekonomske reforme, izobraževanja na različnih nivojih, pravne reforme, javne uprave, medijev, elektronskih komunikacij, založništva in javnega zdravstva.

O takratnem delovanju in pobudah Zavoda za odprto družbo bodo iz današnje perspektive spregovorili nekateri člani in članice sveta zavoda ter Beka Vučo, predstavnica Open Society Foundations iz New Yorka, priložnostno razstavo pa je pripravil Zavod za sodobno umetnost SCCA - Ljubljana.

V drugem delu prireditve bo sledila svečana podelitev priznanja Živka Pregla. Priznanje, ki bo letos podeljeno prvič, je nastalo na pobudo nekaterih sodelavcev in sodelavk Mirovnega inštituta, Slovenske filantropije in nekdanjega Zavoda za odprto družbo. Živko Pregl je bil soustanovitelj in podpredsednik Slovenske filantropije ter predsednik sveta Zavoda za odprto družbo. Ob dvajseti obletnici ustanovitve obeh organizacij, v spomin na Živka Pregla in z željo, da bi spodbujali civilnodružbene dejavnosti nevladnih organizacij, skupin ali posameznikov, so pobudniki in pobudnice ustanovili priznanje, ki nosi njegovo ime.

K vabilu prilagamo program prireditve (v priponki) in vas vljudno prosimo, da nam čim prej, najpozneje pa do 31. maja, sporočite, če se boste dogodka udeležili. Vašo udeležbo lahko sporočite na naslova elektronske pošte sodelavca in sodelavke Mirovnega inštituta, ki skrbita za organizacijo dogodka (aldo.milohnic@mirovni-institut.si ali brankica.petkovic@mirovni-institut.si ), lahko pa tudi pokličete na telefonsko številko Mirovnega inštituta 01.234 77 20.

Nasvidenje 5. junija v Mestnem muzeju!

Vabilo in program