Tematska polja:
 
 
Prijavi se na MI novice:


zadnja sprememba: 17.04.2014  
 
Aleksandru Todoroviću
 
izbrisani_smo_nasi_2004_4.jpg
Aleksandru Todoroviću, neumornemu borcu za pravice izbrisanih, se želi Mirovni inštitut pokloniti z žalno knjigo, ki jo bomo objavili na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/.

Cenili bomo, če nam boste vaše misli posredovali preko e-naslova info@mirovni-institut.si, spletnega obrazca na spletni strani http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/zalna-knjiga-aleksandar-todorovic/
ter facebook profila Mirovnega inštituta in se z nami poklonili življenju človeka, ki je v vseh nas pustil neizbrisen pečat.

Mirovni inštitut
 
 
DISTRIBUCIJA IN NAROČILA PUBLIKACIJ MIROVNEGA INŠTITUTA
 
Buča knjigotrštvo d.o.o.
Kolarjeva 47
1000 Ljubljana
tel.: 01.230 65 80
fax: 01.230 65 85
e-mail: buca@siol.net
kontaktna oseba: Ana Grča
 
 

Uspešno je zaključena mednarodna delavnica: Na razkrižju kulturnih politik: Zahodni Balkan

 
26.05.2008
united.jpg

Mirovni inštitut je uspešno izvedel mednarodno delavnico At the Crossroads of Cultural Politics: The Western Balkans / Na razkrižju kulturnih politik: Zahodni Balkan, ki je potekala 12. maja 2008, od 15.30 do 18.30 ure, v Atriju Znanstveno raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) v Ljubljani. Delavnica je bila zasnovana kot skupni kritični premislek o položaju kulturnih politik na Zahodnem Balkanu, o kateri so razpravljali govorci: Suzana Milevska (Vizualni in kulturni Center, Eurobalkan Institute, Skopje), Emina Višnić (Clubture network & Multimedijski center Mama, Zagreb), Svetlana Racanović (Nansen Dialogue Centre, Podgorica), Miško Šuvaković (Univerzitet umetnosti, Beograd) in Aldo Milohnić (Mirovni inštitut, Ljubljana), ki je prav tako predstavil prispevek Aide Kalender (Akcija Sarajevo, Sarajevo), ki se delavnice zaradi bolezni ni mogla udeležiti. Moderator delavnice je bil direktor Mirovnega inštituta, dr. Lev Kreft. Delavnica je bila organizirana kot ena izmed aktivnosti v okviru mednarodne konference o skupni zunanji kulturni politiki Evropske unije New Paradigms, New Models: Culture in the EU External Relations / Nove paradigme, novi modeli: kultura v zunanjih odnosih EU, ki jo je organiziralo Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije 13. in 14. maja v Ljubljani in na kateri je ključne ugotovitve iz delavnice in priporočila, ki smo jih sprejeli predstavil mag. Aldo Milohnić.

vsi2.jpg