‘Podpora žrtvam kaznivih dejanj − od teorije k praksi’ – vabilo na delavnico za sodnike in tožilce

Delavnica24. maj 2018 – 25. maj 2018 | Center za izobraževanje v pravosodju, Ljubljana

Direktiva o pravicah žrtev kaznivih dejanj je bila sprejeta 25. oktobra 2012, države članice pa so morale direktivo prenesti v domačo zakonodajo do 16. novembra 2015. V tem trenutku Slovenija Direktive še ni prenesla v celoti, vendar pa pomembno spreminja vlogo žrtve v kazenskem postopku in ji v primerjavi s trenutno veljavno zakonodajo podeljuje pomembne nove pravice. Ključnim akterjem kot so sodišča, tožilci, odvetniki, službe za podporo žrtvam, Direktiva predpisuje številne dolžnosti.

Mirovni inštitut v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju organizira delavnico »Podpora žrtvam kaznivih dejanj – od teorije k praksi«, ki bo potekala 24. in 25. maja 2018 (prva izvedba) ter 14. in 15. junija 2018 (druga izvedba) na Centru za izobraževanje v pravosodju, Glinška ulica 12, Ljubljana.

Vodili jo bosta moderatorka Natalija Vrhunc in Katarina Vučko, pravna svetovalka in raziskovalka Mirovnega inštituta na področju človekovih pravic. Celotno vabilo ter program se nahajata v priponki.

Več informacij ter prijava preko spleta:

Vabilo
Program

Vljudno vabljeni!