Novice

Mirovni inštitut podpisal Listino raznolikosti Slovenije

Mirovni inštitut podpisal Listino raznolikosti Slovenije

Raznolikost, vključenost in enakost od nekdaj predstavljajo vir napredka in razvoja pravičnejše družbe. Odpirajo način razmišljanja, ki resnično prispeva k trajnim rešitvam organizacij. Da bi podjetja lahko dostopala do vira, je raznolikost potrebno prepoznati, sprejeti, spoštovati in resnično vključiti. Za področje upravljanja raznolikosti je potrebno vseskozi sistematično skrbeti.

0198_Listina_raznolikosti_Slovenija_zavod_Semtprima

Mirovni inštitut se je pridružil 58 podjetjem in organizacijam, ki so na slovesnosti v torek, 14. novembra 2017 v Hiši EU v Ljubljani podpisali Listino raznolikosti Slovenije. Zbrane sta nagovorila dr. Zoran Stančič, predstavnik Evropske komisije v Sloveniji, in Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic. Direktorica Mirovnega inštituta Neža Kogovšek Šalamon, ki v iniciativi sodeluje kot ambasadorka, je na okrogli mizi, ki je sledila, spregovorila o izzivih na področju diskriminacije pri zaposlovanju.

0111_Listina_raznolikosti_Slovenija_zavod_SemtprimaListina raznolikosti Slovenija je nastala pod okriljem najstarejše Francoske listine ter Evropske platforme, ki povezuje že vzpostavljene nacionalne Listine raznolikosti v trenutno 17-ih državah, v okviru projekta I.D.E.A.S.. (Innovation.Diversity.Equality.Awareness.Success.) – Launching Diversity Charters in Slovenia, Croatia and Romania. Glavni cilj projekta je vzpostaviti 3 nove Listine raznolikosti v Sloveniji, Romuniji in na Hrvaškem ter razviti začetna podporna orodja za učinkovito implementacijo politike raznolikosti v organizacijah. Več o projektu si lahko preberete na povezavi: projekt I.D.E.A.S.