Izbrisani - Informacije in dokumenti

Pomoč izbrisanim prebivalcem pri urejanju njihovega statusa in osveščanju javnosti o izbrisu in stanju poprave krivic.

Menu

Žalna knjiga ob smrti Aleksandra Todorovića

Portretna fotografija: Aleksandar TodorovićV spomin na borca za človekove pravice Aleksandra Todorovića smo odprli žalno knjigo, namenjeno vsem, ki bi ob tem tragičnem dogodku želeli izraziti svoja občutja, podporo njegovi družini ali spomine nanj.


 Vaše ime *

 Vaš e-naslov *

 Sporočilo *

* Obvezna polja (vaš e-naslov je samo za uredništvo in ne bo objavljen na spletnem mestu)

(91)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
>
Daliborka Mijailović 11.11.2014 16:04

Velik človek in velik borec za pravico, vse kar je naredil za Izbrisane bo vedno ostalo. Naj počiva v miru.

Mihajlovic Cvijetin 27.08.2014 08:31

Skoda, da nismo mogli pomagati cloveku, ki je nam izbrisanim toliko pomagal v nasem boju za pravico. V mojih oceh si bil najbolj pogumen clovek med nami. Hvala ti!

Tanja 4.08.2014 17:41

Moja zahvala Acotu! Hvala za vse! Hvala tudi vsem, katerih zgodbe niso zadržane, ampak so javno povedane. Hvala slovencem, ki niso obsojali in videli življensko plat. Vsakomur se lahko zgodi, da čez noč izgubi vse.

Prej ali slej se tako zgrajene laži nekaterih politikov porušijo. Danes je drugače, kot je bilo. Danes je bolje, jutri bo še boljše.

Pozabljeno ne bo...zgodovina piše knjige, zgodovina hrani arhive, zgodovina živi naprej...

kestić džemila 18.06.2014 13:52

Če bi bil samo en človk kot je Aca takrat v ministars.nebi prišlo do izbrisa.Tudi ta oškodnina je navadno podcenjevanje ljudi da še zdaj ko smo pretrpel tolk ponižanja moramo celo prosit za izplačilo.Niti zdaj nimajo spoštovanja ,ker moramo prosit za odlčbo ,če prav vedo za napako.L.P.


Tamara 30.05.2014 08:23

Njegovo poslanstvo se je zapisalo v zgodovino. Iskreno sožalje svojcem.

amis 19.04.2014 11:40

Svet je izgubio velikog borca za ljucka prava.


ČEDO 14.04.2014 07:52

Јако пуно и јако дуго си се борио да докажеш европи како су тада нјихови милјеници газили наша права. Хвала ти пуно си направио за нас. После толико овоземалјских мука почивај у заслуженом РАЈУ.

Чедо Пејашиновић

Svetlana Tripunović 7.04.2014 13:10

Heroju i pravedni borcu naš počivaj u miru. Ono što si ti za nas započeo,mi ćemo da nastavimo i da se borimo u tvojem imenu. Tvoja borba neće biti uzaludna. Pravda će jednog dana pobediti i nosiće tvoje ime i prezime Aleksandar Todorović. Večiti borac protiv zla i nepravde nad neduznim i nevinim ljudima, zaštitnik odraslih i nas dece si bio i ostačeš.

Zahvaljujem ti se u ime dece koja su rodjena u Sloveniji,a kojoj je njihova država oduzela pravo na život i pretvorila u pakao, da tebe nije bilo zločin nad svima nama bi ostao sakriven, zataškan, izbrisan. Ovako si nam dao šansu,mogučnost da se borimo u mukotrpnoj borbi i da na kraju pobedimo zveri... Ja se još uvek borim i boriću se do kraja, i pobedu ću nameniti tebi veliki i pravedni Aleksandre. Svaka pojedinačna pobeda je tvoja dobijena bitka, tvoja zasluga.

Neka ti je laka zemlja i večna slava.
Iskreno saučešče porodici.LILIJANA REMEC 29.03.2014 01:49

Počivaj v miru, Aco. Spremljala sem tvoja prizadevanja, birokratski boj. Blatilni stroj si je dal duška na izbrisanih, lansiranja laži in zavajanja z namenom, da bi žrtve sistema prikazal kot koristolovce. Kriminalizacija žrtev sistema namesto kriminalizacija aparatčikov, ki so za to odgovorni. Kapo dol, moje globoko spoštovanje in priklon za tvojo vztrajnost. Sem Slovenka in me je hudo sram, da se lahko naša država tako brezsrčno odmakne od zagotavljanja osnovnih človekovih pravic. Za božjo voljo, koliko družin je trpelo, koliko otrok je podoživljalo s starši to krivico, kako so se počutili kot nevidni, izbrisani, brez minimalnega zagotavljanja pravic, ki so za nas samoumevne??!! Izrekam iskreno sožalje družini, svojcem in njegovim prijateljem.Mario Garić 24.03.2014 19:04

Dragi Aleksander počivaj v miru. Tvoja dejanja so venomer kazala kako velik človek si bil, brez tebe naš boj ne bil tako signifikanten, zato ti prav vsak posameznik mora biti neskončno hvaležen. Hvala za vse kar si storil. Iskrene sožalje družini Todorović.

Družina Garić

>