Evropa – še vedno celina priseljevanja?

Pogovor2. september 2021, 19:00 | Mestni muzej Ljubljana

Goethe-Institut Ljubljana, Mirovni inštitut, Nemško veleposlaništvo Ljubljana in Mestni muzej Ljubljana v okviru razstave Evropa – dediščina humanistov vljudno vabijo na razpravo Europe–Still a Continent of Immigration? (Evropa – še vedno celina priseljevanja?), v kateri bosta sodelovala prof. dr. Volker M. Heins, avtor knjige Offene Grenzen für alle (Odprte meje za vse), z Inštituta za kulturne študije v Essnu in dr. Veronika Bajt, raziskovalka nacionalizma in migracij z Mirovnega inštituta. Z gostom in gostjo se bo pogovarjal Igor E. Bergant.

Dogodek (v angleškem jeziku) bo v četrtek, 2. septembra, ob 19.00 v Mestnem muzeju (Projekcijska dvorana), v živo pa ga bomo prenašali tudi prek našega YouTube in Facebook kanala.

Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS se lahko javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu-19 (pogoj PCT). Zaščitne maske so na dogodkih v zaprtih prostorih obvezne. Prosimo, upoštevajte tudi splošna priporočila za preprečevanje širjenja koronavirusa. PROSIMO POMNITE: Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ je lahko število udeležencev na dogodku omejeno.

Vabilo | FB dogodek