Status delovanja v javnem interesu na področju varstva človekovih pravic ali varstva pred diskriminacijo

Mirovnemu inštitutu – Inštitutu za sodobne družbene in politične študije je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podelilo status delovanja v javnem interesu na področju varstva človekovih pravic ali varstva pred diskriminacijo. Inštitut je na seznamu upravičencev do donacij iz dohodnine.

Zavezanci za dohodnino se lahko odločimo, da 1 % svoje dohodnine namenimo za delo splošno koristnih organizacij in jih s tem neposredno finančno podpremo. V nasprotnem primeru gredo ta sredstva v proračun Republike Slovenije in so razdeljeni po presoji države.

1 % DOHODNINE LAHKO NAMENITE MIROVNEM INŠTITUTU

Koliko me donacija stane?

Donacija 1 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu. Z donacijo vaša dohodnina ob tem ostaja nespremenjena.

Donacija traja do preklica. Če ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih, obrazca ni treba ponovno oddajati!

KAKO LAHKO DONIRAM?

Obstaja več načinov:

  • izpolnite obrazec, ki ga najdete na spletni strani https://www.cnvos.si/enprocent/. Davčna številka Mirovnega inštituta je 71880879, nismo davčni zavezanci.
  • s posebnim obrazcem (Doh-Don), ki ga izpolnite na spletni strani eDavki (naša davčna številka je 71880879) ali
  • z obrazcem (prenesite word datoteko ali PDF datoteko), ki ga natisnete in izpolnite (OBVEZNO podpišite), nato pa ga odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad.