Odprta, misleča in politično dejavna skupnost, temelječa na načelu enakosti.

(vizija Mirovnega inštituta)

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta:

1. Splošne določbe

Lastnik spletnega mesta in spletne domene mirovni-institut.si je Mirovni inštitut, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, matična številka 5498295.

Uporabo spletnega mesta (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) in uporabo spletnih aplikacij (naročanje na novičnik, vključevanje v program podporništva itd.) se šteje kot soglasje obiskovalca spletnega mesta, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. Če se kot obiskovalec spletnih strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji, vas naprošamo, da spletnih strani ne uporabljate.

Mirovni inštitut lahko pogoje uporabe kadarkoli in brez predhodne najave spremeni in novo verzijo objavi na spletnem mestu.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno mesto in vse njegove posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali aplikacije, ki tečejo na spletni strani, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

2. Vsebina spletnega mesta

Spletno mesto je osrednje komunikacijsko orodje Mirovnega inštituta, ki vsebuje vse informacije o našem delu, predvsem pa informacije o naših aktivnostih in projektih (opisi projektov, sodelavci in sodelavke na projektih, partnerji, donatorji, trajanje, rezultati itd.), publikacijah, javnih dogodkih, izjavah za javnost, vodstvu, zaposlenih in inštitutu na splošno. Poleg tega vsebuje tudi najave o udeležbi in nastopih sodelavcev in sodelavk Mirovnega inštituta v medijih in na dogodkih, ki jih organizirajo drugi akterji. Večina informacij (vendar ne vse) je objavljena v dveh jezikih, slovenskem in angleškem. Spletno mesto dnevno posodabljamo, objave pa z namenom večjega dosega ciljnih skupin diseminiramo tudi prek Facebook profila Mirovnega inštituta.

Mirovni inštitut si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali aplikacij na spletnem mestu brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice takšnih sprememb.

Na spletnem mestu so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino Mirovni inštitut ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Novice, poročila raziskav, e-novičnik in druge objave so vezani na datum objave, zato priporočamo, da preverite, ali so informacije glede na morebitne spremembe predpisov ali politik še aktualne.

Mirovni inštitut avtonomno sprejme odločitev o prošnjah za objavo obvestil drugih organizacij ali posameznikov, ki niso povezana z delovanjem Mirovnega inštituta. V primeru objave tovrstnih obvestil Mirovni inštitut ne odgovarja za njihovo točnost ali resničnost, vključno s fotografijami ali povezavami v teh obvestilih.

3. Elektronski novičnik Mirovnega inštituta

Na spletnem mestu se je mogoče neposredno prijaviti za elektronski novičnik Mirovnega inštituta, ki izhaja na vsake tri mesece. Novičnik pripravljamo samo v angleškem jeziku, saj je namenjen predvsem informiranju mednarodne javnosti o delovanju Mirovnega inštituta.

Mirovni inštitut si pridržuje pravico, da novičnik pripravi tudi na krajše ali daljše časovno obdobje od treh mesecev, odvisno od intenzivnosti dejavnosti Mirovnega inštituta.

Od novičnika se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo »unsubscribe«, ki se nahaja na dnu vsakega novičnika.

Mirovni inštitut lahko brez predhodnega obvestila prekine pripravo e-novičnika, če je to potrebno zaradi tehničnih nadgradenj, posodobitev sistema ali zaradi poslovnih odločitev.

4. Vključitev v program podporništva Mirovnega inštituta

Prek spletnega mesta Mirovnega inštituta se je mogoče vključiti v program podporništva Mirovnega inštituta. Mirovni inštitut program podporništva vodi z namenom krepitve svojega poslanstva. Program je namenjen osebam in organizacijam, ki verjamejo v poslanstvo Mirovnega inštituta, podpirajo njegovo javno delovanje in menijo, da je delo inštituta pomembno za skupnost v Sloveniji in na mednarodni ravni.

V podporništvo se lahko vključite z izpolnitvijo spletnega obrazca. Z oddajo obrazca se zavežete poravnati članarino, ki znaša za:

  • Fizične osebe: 50 EUR
  • Nevladne organizacije: 180 EUR
  • Osebe javnega prava in veleposlaništva: 480 EUR
  • Mikro podjetja: 240 EUR
  • Mala in srednja podjetja: 480 EUR
  • Velika podjetja: 1300 EUR

Po oddaji obrazca vam Mirovni inštitut pošlje položnico s prošnjo za poravnavo članarine. Pristop v program podporništva za tekoče leto velja od dneva, ko Mirovni inštitut prejme članarino.

V skladu s sklepom Upravnega sveta Mirovnega inštituta z dne 5.12.2014 je podporništvo Mirovnega inštituta stalno, velja do preklica in ga ni potrebno obnavljati. Preklic je potrebno sporočiti do 15. decembra za naslednje koledarsko leto.

Osebni podatki, ki jih vnesete v prijavnico, Mirovni inštitut v skladu z zakonom uporablja le za namen, za katerega so bili posredovani.

5. Omejitev odgovornosti pri uporabi spletnega mesta

Obiskovalci spletne strani uporabljajo spletno mesto, njegove dele, vsebine in aplikacije, ki tečejo na spletnem mestu, izključno na lastno odgovornost.

Mirovni inštitut ne prevzema nikakršne odgovornosti o točnosti in pravilnosti informacij in vsebin, objavljenih na spletnem mestu, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletnega mesta nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin.

6. Avtorske pravice

Vse vsebine, grafični in drugi elementi na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Če pri posamezni vsebini na spletnem mestu ni navedeno drugače, je vsebine spletnega mesta dovoljeno prosto reproducirati in distribuirati v elektronski obliki ali dajati na voljo javnosti, vendar izključno za nepridobitne (nekomercialne) namene in pod pogojem, da se jih ne spreminja, ne predeluje in da se navede vir v obliki aktivne povezave z imenom »Mirovni inštitut«, ki kaže na spletno mesto www.mirovni-institut.si.

7. Piškotki na spletnem mestu Mirovnega inštituta

Piškotki so majhne tekstovne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih obiskov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Več o vrstah piškotkov in njihovem vplivu na vašo zasebnost si lahko preberete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.
Na spletnem mestu Mirovnega inštituta uporabljamo naslednje piškotke:

  • _icl_current_language: Ta piškotek uporabljamo za shranjevanje podatka o jeziku uporabnika in sodi med obvezne piškotke, ki jih ni možno izklopiti.
  • Piškotki, ki jih naloži WordPress, sistem za upravljanje z vsebinami, na katerem temelji spletno mesto mirovni-institut.si. Piškotki so potrebni za nemoteno delovanje spletnega ogrodja.
  • PHPSESSID – piškotek, ki hrani začasne informacije o vašem obisku spletnega mesta. Piškotek se samodejno pobriše, ko zaprete brskalnik.
  • _gaT, _ga: Piškotki orodja Google Analytics za spremljanje obiska spletnega mesta. S pomočjo teh piškotkov beležimo obisk na spletnem mestu, zbrane informacije, ki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, pa nam služijo za vpogled v uporabo spletnega mesta in za načrtovanje razvoja spletnih vsebin.

Če piškotkov Google Analytics ne želite, jih lahko pobrišete v vašem spletnem brskalniku.

8. Kontakt

Če ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletnem mestu, nam to, prosimo, sporočite na info@mirovni-institut.si. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani.

Produkcija

Objavljeno: 2015

Zasnova spletnega mesta, izvedba: Tomaž Trplan

Razvoj: 3ofthem, Francesco Marangi, Simon Frntič