Konferenca »Cross Border Experience«

Konferenca25. oktober 2011 – 30. november 2011 | Mestni muzej, Ljubljana

Mirovni inštitut – v letu svoje dvajsete obletnice – v sodelovanju s Centrom za mirovne študije iz Zagreba in Turško fundacijo za ekonomske in družbene študije iz Istanbula organizira med 25. in 30. oktobrom 2011 v Ljubljani veliko mednarodno transdisciplinarno konferenco »Cross Border Experience«, katere namen je kritični pretres trenutnega stanja v Evropi ter posebej širitve Evropske unije (EU). Konferenca je del širšega projekta Cross Border Experience, gostila pa bo preko 60 udeležencev iz cele EU ter držav jugovzhodne Evrope in Turčije. Okrogle mize, diskusije in predavanja bodo potekala v Mestnem muzeju Ljubljana in Atriju Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU), umetniški program konference in družabna srečanja pa v Galeriji Škuc, Slovenski Kinoteki, Klubu Gromka in Menzi pri koritu (AKC Metelkova), Kinu Šiška in Socialnem centru Rog.

Dodatni info in program konference sta v prilogi. / Dopoldanske pavze s prigrizkom so predvidene za vse, medtem ko so kosila in večerje rezervirani samo za udeležence konference – hvala za razumevanje. / Zaradi velikega števila udeležencev iz različnih držav je uradni jezik dogodka angleščina. Prevod v slovenščino bo zagotovljen po potrebi. / Dodatne informacije o udeležencih (biografija, fotografija, predstavitev), umetniškem programu, video-filmu in celotnem projektu: www.crossborderexperience.org.

Za vsa vprašanja glede projekta, konference in video-filma se obrnite na koordinatorico Lano Zdravković: lana.zdravkovic@mirovni-institut.si, 031 473 454, glede umetniškega programa pa na sodelavko Katjo Kobolt: kkobolt@gmail.com, 041 44 77 33.

Program
Sporočilo za medije in javnost

Projekt Cross Border Experience organizirajo: Mirovni inštitut – Inštitut za sodobne družbene in politične študije, Ljubljana, Slovenija v sodelovanju s Centrom za mirovne študije, Zagreb, Hrvaška in Turško fondacijo za ekonomske in socialne študije, Istanbul, Turčija.

Prizorišča in ko-producenti »Cross Border Experience« konference: Mestni muzej Ljubljana, Gosposka ulica 15 / Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (Atrij), Novi trg 2 / Galerija Škuc, Stari trg 21 / Slovenska Kinoteka, Miklošičeva 38 / AKC Metelkova Mesto (Klub Gromka in Menza pri koritu), Metelkova ulica / Socialni Center Rog, Trubarjeva ulica 72 / Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3.

mirovni-institut.jpg  CMS-logo_web.jpg  TESEV-logo_web.jpg

logo_EU_xxs.jpgProjekt “Cross Border Experience” so-financira Evropska komisija. Vsebina dokumenta ne odraža nujno stališča Evropske komisije. Evropska komisija ni odgovorna za kakršnokoli uporabo informacij iz vsebine tega dokumenta.