Mednarodni seminar: Intimate/Sexual Citizenship

Konferenca14. oktober 2005 – 15. oktober 2005 | Hostel Celica, Ljubljana

Vljudno vas vabimo na dvodnevni mednarodni seminar “Intimno / seksualno državljanstvo“. Cilj seminarja, ki bo potekal v angleščini, je v prikazu, analizi in primerjavi obstoječih kvalitativnih in kvantitativnih raziskav o vsakdanjem življenju lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev kot intimnih/seksualnih državljank in državljanov v srednji in vzhodni Evropi ter širše.

Seminar bo potekal v petek, 14. oktobra, in soboto, 15. oktobra, v mladinskem hotelu Celica, Metelkova mesto. Udeležba ne seminarju ali delih seminarja je brezplačna, prav tako ni potrebna predhodna prijava.

Seminar je organiziran v okviru programa “East-east: Partnership Beyond Borders” (Mirovni inštitut, OSI) in evropskega projekta “Promocija aktivnega evropskega državljanstva”. Program organizirajo Mirovni inštitut, Amnesty International Slovenija, Društvo za integracijo homoseksualnosti in Inštitut za sociologijo madžarske Akademije znanosti (Budimpešta). Dodatni program za sodelujoče na seminarju sta omogočila kluba Tiffany in Monokel.