Omizje o vlogi medijev v večkulturni družbi

Omizje21. november 2005, 11:00 | Klub Cankarjevega doma, Ljubljana

Vabimo vas, da se udeležite omizja Vloga medijev v večkulturni družbi, ki ga organiziramo v ponedeljek, 21. novembra 2005 ob 18. uri v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani. Omizje je prva dejavnost v okviru projekta “Prihodnost večkulturnih družb v Evropi in vloga medijev – Dobre politike in prakse iz Velike Britanije”, ki ga razvijamo s podporo Britanskega veleposlaništva v Ljubljani, vključuje pa javne razprave, predavanja, študijske obiske strokovnjakov, novinarjev in pripadnikov manjšin iz Slovenije in Velike Britanije.

Na omizju bomo razpravljali o vključevanju pripadnikov manjšinskih skupnosti v medijsko dejavnost v Veliki Britaniji in Sloveniji, o dobrih praksah upoštevanja načela kulturne raznolikosti v programskih vsebinah in delovanju medijev, o uredniških politikah in samoregulacijskih mehanizmih (rubrikah, kodeksih, pritožbenih instancah ipd.), ki prispevajo k etičnemu in odgovornemu obravnavanju manjšin v medijih.
O praksah in politikah časopisnih hiš Guardian in Delo ter javnih radiotelevizij BBC in RTV Slovenija bodo spregovorili:
  • David Brindle, urednik družbe pri Guardianu,
  • Ervin Hladnik Milharčič, urednik Sobotne priloge Dela,
  • Stephen Whittle, nadzornik uredniške politike pri BBC in
  • Mojca Menart, programska direktorica TV Slovenija.

Omizje bo pozdravil Njegova ekselenca veleposlanik Velike Britanije v Ljubljani Tim Simmons, vodila pa ga bo Brankica Petković z Mirovnega inštituta. Zagotovili bomo simultano prevajanje.