Predavanje Bhikhu Parekha: Perspektive multikulturalizma in vloga medijev

Predavanje9. maj 2006, 18:00 | Cankarjev dom, Ljubljana

Vabimo vas na predavanje »Perspektive multikulturalizma in vloga medijev«, svetovno znanega misleca multikulturalizma, profesorja politične filozofije na Univerzi Westminster v Londonu, Bhikhu Parekha. Predavanje bo v torek, 9. maja, ob 18. uri v Štihovi dvorani Cakarjevega doma v Ljubljani.

Profesor Parekh bo predaval o pomembnosti koncepta multikulturalizma pri premišljanju, razumevanju in reguliranju moderne družbe, ter o tem, kakšne so perspektive multikulturalizma v evropskem prostoru v kontekstu aktualnih družbenih razmer. Spregovoril bo tudi o vprašanjih svobode in odgovornosti medijev v večkulturni družbi. Po uvodnem predavanju prof. Parekha bo odprta razprava. Zagotovljeno je simultano prevajanje v slovenski jezik.
Predavanje je del projekta »Prihodnost večkulturnih družb v Evropi in vloga medijev – Dobre politike in prakse iz Velike Britanije / Future of multicultural societies in Europe and the role of the media – Good policy and practice from the UK«, ki ga pri Mirovnem inštitutu izvajamo s pomočjo Britanskega veleposlaništva v Ljubljani.
Več o prof. Bhikhu Parekhu in njegovem delu najdete tukaj!