Novice

Norface Governance Mid-term konferenca na Dunaju

Norface Governance Mid-term konferenca na Dunaju

Med 22. in 24. septembrom se je na Univerzi na Dunaju odvijala Norface Governance Mid-term konferenca, na kateri je svoje izsledke raziskave o spremembah medijskega lastništva predstavila tudi ekipa WP3, v okviru projekta Populist Backlash in Democratic Backsliding (POPBACK). Gerhard Schnyder in Fanni Toth z londonske Univerze Loughborough sta v sklopu panela »Populism and the Far-Right« predstavila spremembe medijskih omrežij in lastniških struktur v obdobju 2000 – 2020 v različnih avtoritarno-populističnih nacionalnih kontekstih (Avstrija, Madžarska, Slovenija in Turčija).

Celoten koferenčni program je obsegal predstavitve izsledkov različnih raziskovalnih projektov, ki se izvajajo v mreži Norface, delavnico o razvijanju teorij za mlade raziskovalke_ce, osrednja govora o avtoritarnih procesih in krizi demokracije, delavnico o prenosu raziskav v trajnostne politike in okroglo mizo o vplivu dezinformacij in lažnih vesti. Poleg tega so si udeležnci ogledali performans Helene Botto z naslovom The Conservatory of Populism, ki nastaja v okviru projekta POPBACK.

Ekipa WP3 projekta POPBACK je udeležbo na konferenci izkoristila tudi za dva razširjena delovna sestanka, kjer so raziskovalke in raziskovalci razpravljali o dosedanjem delu in snovali načrte za nadaljnje raziskave. V naslednjih mesecih se bo namreč izvajala analiza in interpretacija poglobljenih intervjujev z novinarkami in novinarji ter pripravljal metodološki načrt analize medijske vsebine, ki sledi v naslednjem koledarskem letu.

Naslednje srečanje projekta POPBACK bo potekalo novembra 2022 v Ljubljani.

Program konference.