Novice

Pojdimo na referendum – bojkot ni rešitev. Čas je ZA!

Pojdimo na referendum – bojkot ni rešitev. Čas je ZA!

Drage prijateljice in prijatelji, kolegi in kolegice – Čas je ZA!
ZA-primarni1V nedeljo 20. decembra 2015 bomo na referendumu glasovali o uveljavitvi novele zakona, ki vzpostavlja pravico istospolnih partnerjev in partneric, da sklenejo zakonsko zvezo, podeljuje pa tudi ekonomske in socialne pravice istospolnim partnerjem, ki zakonske zveze ne bodo sklenili.
Srčno upamo, da tudi Vi zakon podpirate in da se boste referenduma udeležili. Če ste še vedno v dvomih, ali bi se ga udeležili ali ne, je tu nekaj koristnih pojasnil:
  • Vsak glas šteje z bojkotom ne rešimo ničesar. Da bi referendum za zagovornike enakosti uspel, morata biti izpolnjena dva alternativna pogoja: glasov ZA mora biti več kot glasov proti. Če bo glasov proti več, pa bodo obveljali le, če jih bo več kot ena petina volilnih upravičencev. Številčna udeležba je nujna!
  • Z glasom ZA podpiramo pravico do enakopravnosti in do enakosti pred zakonom. Prepoved diskriminacije je ustavna kategorija.
  • Z glasom ZA izkažemo solidarnost – če teh pravic ne potrebujemo sami, so življenjskega pomena za istospolne pare, naše znance, prijateljice in naše (bodoče) otroke.
  • Enakopravnost pri sklepanju zakonske zveze je že preizkušena. Velja že v številnih drugih državah, ki niso zaznale nikakršnih negativnih posledic uvedbe enakopravnosti. Z uveljavitvijo zakona se Slovenija pridružuje 21 najrazvitejšim državam sveta.
  • Glasujmo ZA, če nočemo še tretjega referenduma na to temo. Nočemo referendumov o človekovih pravicah. Preprečimo jih lahko tudi tako, da glasujemo ZA. Ustavno sodišče jih ne bo preprečilo za nas.
V sredo, četrtek in petek lahko glasujemo tudi predčasno in sicer na upravni enoti v kraju, kjer imamo prijavljeno stalno prebivališče.
V želji, da se množično srečamo na voliščih, Vam pošiljamo predpraznični pozdrav!
Sodelavke in sodelavci Mirovnega inštituta