Novice

Ali uvažamo madžarski medijski model?

Ali uvažamo madžarski medijski model?

Z zaintersirano javnostjo delimo posnetek virtualnega pogovora o posledicah madžarskih investicij v slovenske medije, ki smo ga izvedli v petek, 10. julija 2020. Z dr. Ágnes Urbán, ekonomistko, raziskovalko in veliko poznavalko madžarskega medijskega trga in razmer na njem, se je pogovarjal novinar Lenart J. Kučić. Zanimalo nas je, kakšno kulturo upravljanja z mediji prinašajo madžarske investicije. Kdo je potencialni novi lastnik Planet TV? Kakšna je uredniška politika v madžarskih medijih, katerih lastnik je? Kakšne so njegove povezave s stranko Fidesz in Viktorjem Orbanom? Zakaj madžarska podjetja investirajo v medije v Sloveniji? Kakšni so njihovi dejanski interesi? Kakšen je model podrejanja medijev na Madžarskem?

https://www.youtube.com/watch?v=3fUr3HETM18&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0-namIvhNgZDigMwm3V8FJui-nrwMeiqaE_mbyLsPKYrPlkYjrpVCImxg

Pogovor je del projekta Zaščita nadzorne vloge civilne družbe in novinarjev v Sloveniji, pri katerem sodelujejo Mirovni inštitut, Društvo novinarjev Slovenije in Pod črto. S projektom naslavljamo grožnje in izzive za uresničevanje nadzorne vloge civilne družbe in novinarjev v Sloveniji. Projekt financira NEF-Mreža evropskih fundacij v sklopu programa Civitates.