Novice

Analize mednarodnega projekta Politični in medijski populizem: “begunska kriza” v Sloveniji in Avstriji iz (ne)udobja dnevne sobe

Analize mednarodnega projekta Politični in medijski populizem: “begunska kriza” v Sloveniji in Avstriji iz (ne)udobja dnevne sobe

Foto: ECPR

Foto: ECPR

Marko Ribać, sodelavec Mirovnega inštituta, ki v okviru mednarodnega projekta Politični in medijski populizem: “begunska kriza” v Sloveniji in Avstriji preučuje številne dimenzije političnega in medijskega populizma, je v preteklih dneh sodeloval na mednarodni konferenci, ki jo je organiziral Evropski konzorcij političnega raziskovanja (ECPR). 14. generalna konferenca Evropskega konzorcija, ki bi se med 24. in 28. avgustom morala odviti v avstrijskem Innsbrucku, se je zaradi pandemije Covid-19 preselila na splet, organizatorji in organizatorke konference pa so jo uspešno izvedli s pomočjo aplikacije Zoom.

V prispevku z naslovom »Not if but how many? Populisms across social fields: study of responses to the ‘refugee crisis’ in Slovenia« je občinstvu, zbranem pred računalniškimi zasloni in razpršenem po celotni Evropi, predstavil empirične izsledke analiz lokalnega prostora. Istočasno je na enem od mnogih panelov sodelovala tudi dr. Birgit Sauer, sodelavka projekta z Univerze na Dunaju, ki je v predstavitvi z naslovom  »Affective Governmentality, Gender and the Rise of the Authoritarian Populist Right« sodelovala na panelu z naslovom Feminist Governmentality: Old and New Issues.

Omeniti velja, da se bo Evropska konferenca o politiki in spolu, ki jo bo naslednje leto organiziral ECPR, odvila med 7. in 9. julijem 2021 v Ljubljani.