Apel – za delo brez prekarnosti!

Apel – za delo brez prekarnosti!

Prekarnost jemlje moč in sapo vsem nam. Zato je prav, da odločevalci sprejmejo ukrepe, ki se nanašajo na njeno odpravo in so del koalicijske pogodbe.

Apel je namenjen prekarkam in prekarcem, njihovim partnerjem in partnerkam, očetom in materam, prijateljem in prijateljicam, sosedom in sosedam. Vsem, ki vedo kakšne so posledice prekarnosti. Za posameznika, za državo in za družbo. Pridružite se nam v nedeljo, 18. novembra ob 20:00 v Španskih borcih, da bodo odločevalci videli, za kako pereč problem gre in naredili korak naprej. Z nami bodo sicer predstavniki nevladnih organizacij in umetniki, ki se potrebe po skupnem boju za pravice delavcev zavedajo.

Z nami bodo predstavniki nevladnih organizacij, med njimi tudi Mojca Frelih iz Mirovnega inštituta. Za glasbo bodo poskrbeli Zoran Predin, Demolition Group in Ženski pevski zbor Kombinat. Ob dobri muzki bomo o prekarnosti spregovorili angažirano!

Pripravljamo pa ob Apelu tudi Peticijo za takojšnje sprejetje ukrepov za odpravo prekrnosti, ki pred izvršno oblast postavlja zahtevo po upoštevanju načel, ki si jih je koalicija postavila sama. Do peticije lahko pridete na povezavi.

FB dogodek

apel