Novice

Četrti »Državljanski panel« v Zagrebu na temo mladih, kulture in izobraževanja

Četrti »Državljanski panel« v Zagrebu na temo mladih, kulture in izobraževanja

V petek, 22. septembra se je v Zagrebu odvil že četrti »Državljanski panel« v sklopu projekta Parliament for the Future of Europe. Cilj projekta je postaviti raznoliko skupino ljudi, predvsem iz marginaliziranih in nezastopanih družbenih skupin, v središče razprave o prihodnosti Evrope. Vseh šest partnerjev projekta je zbralo različne udeležence, ki so tokrat razpravljali o predlogih na temo mladih, kulture in izobraževanja.

Dogodek je v Zagrebu (Hrvaška) organiziral projektni partner Lota’s box. Udeleženci so po prvem pregledu obstoječih priporočil prisluhnili Eneu Dessardu, namestniku mladinskega delegata OZN za Hrvaško, ki je spregovoril o tem, kako opolnomočiti mlade in jih aktivneje vključiti v politiko EU. Sledilo je delo po skupinah, kjer so udeleženci razpravljali o tem, kako izboljšati vidike izobraževanja, kulture in vključevanja mladih.

Po oblikovanih priporočilih sta sledili še dve predavanji. Maja Sever, predsednica Evropske novinarske zveze, se je osredotočila predvsem na svobodo medijev, problematiko vohunske programske opreme in na zaščito novinarjev. Marko Kovačić, univerzitetni profesor za mladinske študije, pa je izpostavil izzive mladih v Evropi dandanes in predstavil možnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim. Za konec so se vsi udeleženci seznanili z novimi priporočili in podali svoje komentarje.

Za več informacij o aktivnostih in dogodkih v sklopu projekta  Parliament for the Future of Europe sledite povezavi.