Novice

Predstavitev projekta ‘Vodnik po človekovih pravicah – spoznajte človekove pravice in poiščite pomoč’

Predstavitev projekta ‘Vodnik po človekovih pravicah – spoznajte človekove pravice in poiščite pomoč’

Mirovni inštitut vas vabi na predstavitev projekta  “Vodnik po človekovih pravicah – spoznajte človekove pravice in poiščite pomoč, ki bo potekal v prostorih Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova 1 (vhod iz Muzejske ploščadi Metelkova), v ponedeljek, 25.9.2023, od 10.30 do 14.00 ure.

Ekipa Mirovnega inštituta bo skozi interaktivni pristop predstavila projekt in prisotne spodbudila preveriti svoje znanje o človekovih pravicah ter ponudila informacije, kje naj poiščejo pomoč v primeru, ko menijo, da so bile njihove človekove pravice kršene.

Vodnik po človekovih pravicah je evropska platforma za izobraževanje o človekovih pravicah in predstavlja spletno orodje za pravno samopomoč, ki bralkam_cem na enostaven način pojasnuje temeljne pravice na različnih področjih družbenega življenja (družina, sodni postopki, policijsko pridržanje in pripor, pridržanje tujk_cev in prosilk_cev za azil, svoboda izražanja ipd.).

Na dogodku  bodo v vlogi govork_cev  sodelovali_e strokovnjaki_nje, ki bodo predstavile_i posamično temo Vodnika po človekovih pravicah, ki se nanaša na njegovo_njeno področje dela. Seznam govork_cev si lahko preberete znotraj Program dogodka.

Do  Vodnika lahko dostopate preko naslednje povezave: https://www.clovekovepravice.si/si/teme/

Uradnemu delu dogodka bo sledila diskusija v sproščenem vzdušju. Na voljo bo tudi pogostitev.

Zaradi lažje organizacije prostora in pogostitve naprošamo, da prijave na dogodek posredujete na e-mail naslov vodje projekta: katerina.kockovska-setinc@mirovni-institut.si, najpozneje do 22.9.2023, do 16. ure. Za dodatna vprašanja smo dosegljivi_e tudi na telefonsko številko: +386 1 234 77 29. Prisotne_i na dogodku bodo prejele_i potrdilo o udeležbi.

Projekt Vodnik po človekovih pravicah sofinancira Evropska unija preko programa Erasmus +, izvaja pa ga Baltic Human Rights Society skupaj s partnerji iz Estonije, Francije, Hrvaške, Litve, Bolgarije, Slovaške in Slovenije.

HRG-Facebook