Bralni seminar za politično teorijo: tretji in četrti moment

Seminar15. december 2015, 20:00 | Knjižnica MI, Ljubljana

V torek, 15. decembra 2015, ob 20. uri, nadaljujemo z branjem Kantovega klasičnega dela Kritika razsodne moči (Kritik der Urteilskraft*), ki poteka v okviru Bralnega seminarja za politično teorijo v knjižnici Mirovnega inštituta na Metelkovi 6 (zvonec: knjižnica MI).

Na zadnjem srečanju smo obdelali relacijsko smotrnost sodb okusa ter se ustavili pri §15. Tokrat bomo končali s tretjim momentom sodbe okusa ter skušali predelati še zadnji, četrti moment, in sicer glede na modalnost ugajanja, ki ga zbuja predmet (§15 – §22). Tako kot vedno, je zaželeno, da navedene paragrafe pred srečanjem tudi preberete.

Še novica glede prihodnjega dogajanja. Na zadnjem letošnjem srečanju (22. decembra 2015) bomo seminar popestrili s predavanjem dr. Matjaža Jagra, direktorja Inštituta za kriminologijo na Pravni fakulteti v Ljubljani, z naslovom Dve moderni rabi Kantove reflektirajoče sodbe na polju pravno-političnega. Uradno vabilo bo razposlano v naslednjih dneh, redne udeležence pa že zdaj vljudno vabimo.

Se vidimo na branju.

*Prevod dela z naslovom Kritika razsodne moči je izšel pri založbi ZRC SAZU.
http://fi2.zrc-sazu.si/sl/publikacije/kritika-razsodne-moci#v