Integracija oseb z mednarodno zaščito v Sloveniji in EU

Posvet21. januar 2020, 09:30 | Hiša Evropske unije, Ljubljana

niem logoMirovni inštitut vabi na posvet o integraciji oseb z mednarodno zaščito v Sloveniji in Evropski uniji. Govorke_ci bodo na posvetu predstavili stanje na področju integracije na splošno in na nekaterih izbranih področjih, na katerih opažamo posebne izzive, spremembe ali morda premike na bolje. Kot na številnih drugih področjih, je tudi na področju integracije opazen razkorak med teorijo (oziroma zakonodajo) in prakso. Ta razkorak bomo s pomočjo govork_cev z različnimi osebnimi in profesionalnimi izkušnjami poskušali osvetliti predvsem v luči sprememb na področju integracije v zadnjih 10 letih.

Posvet je namenjen predvsem begunkam_cem ter vsem tistim, ki delujejo na področju integracije, tako v državnih institucijah kot tudi nevladnih organizacijah ali neformalnih skupinah. Prav tako pa je namenjen tudi študentkam_om, predavateljicam_em in drugi strokovni javnosti s področja družboslovja in humanistike ter novinarkam_jem.

Zaradi lažje organizacije in priprave pogostitve vas prosimo, da svojo prisotnost sporočite na maja.ladic@mirovni-institut.si ali 01 234 77 20.

Program:

NIEM program1