Novice

Genealogija novih družbenih gibanj v Sloveniji

Genealogija novih družbenih gibanj v Sloveniji

Vabljeni na predavanje o genealogiji novih družbenih gibanj v Sloveniji, ki bo v četrtek, 23. marca 2017, ob 12 h na Fakulteti za humanistične vede, Koper (predavalnica Levant 4). Raziskovalca Mirovnega inštituta dr. Lana Zdravković in mag. Marko Ribać  bosta definirala, opredelila in predstavila  NDG (družbena gibanja) in njihovo delovanje v Sloveniji (v času /ljudskih/ vstaj/protestov leta 2012-2013).

Dr. Lana Zdravković je doktorirala na Fakulteti za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici. Področja njenega raziskovalnega zanimanja so: politično delovanje, radikalna enakost, emancipatorne prakse, misel-praksa militantnega subjekta. Kot raziskovalka na Mirovnem inštitutu sodeluje pri projektih s področja manjšin, migracij, razvojnega sodelovanja, medijske politike, človekovih pravic in aktivnega političnega delovanja. Deluje tudi kot publicistka politična aktivistka, performerka in soustanoviteljica ter producentka v Zavodu za umetniško produkcijo in raziskovanje Kitch.

Mag. Marko Ribać je leta 2013 diplomiral na FDV (program Komunikologija – medijske in komunikacijske študije). Leta 2014 je na FDV magistriral (program Politologija – politična teorija). Od novembra 2014 je na Mirovnem inštitutu zaposlen kot mladi raziskovalec.  Od l. 2015 je urednik recenzij pri reviji Družboslovne razprave. Na Mirovnem inštitutu piše doktorat v okviru projekta Digitalno državljanstvo. V okviru doktorata in raziskovalnih projektov se ukvarja s temami državljanstva, interneta in mediatizacije, protestov in gibanj, politične teorije in komuniciranja.