Novice

Omizje o dolžniškem suženjstvu “Javni dolg: kdo je komu dolžan”

Omizje o dolžniškem suženjstvu “Javni dolg: kdo je komu dolžan”

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) v sredo, 16. septembra, ob 19. uri (sprememba ure glede na prvotno napoved!) v Mestnem muzeju v Ljubljani vabita na predavanje in razpravo o nevzdržnosti javnega dolga. Predavanje in omizje bo potekalo pod naslovom Javni dolg: Kdo je komu dolžan?

Govorili bodo o alternativnih rešitvah k nedemokratičnemu reševanju kapitalizma, ki povzroča spiralno in krivično javno zadolževanje ne glede na žrtve. Opozorili bodo na prikrivanje pravih vzrokov zadolževanja in spomnili, da so države najprej dolžne skrbeti za blaginjo svojih državljanov in državljank.

Osrednji gost in predavatelj bo prof. dr. Éric Toussaint  z Univerze v Liègu in predsednik belgijske organizacije Komite za odpis dolga tretjega sveta (CADTM ali Comité pour l’annulation de la dette du tiers monde). Za prevajanje v slovenščino bo poskrbljeno. Na dogodku bodo poleg dr. Érica Toussainta s svojimi prispevki sodelovali še Maja Breznik, Sašo Furlan in Franček Drenovec.

Maja Breznik, sodelavka Mirovnega inštituta, bo poleg uvodnega govora predstavila knjigo ‘Javni dolg. Kdo komu dolguje‘ (sourednica in soavtorica knjige), ki bo izšla na dan dogodka.  Maja Breznik je tudi avtorica spremne besede h knjigi Érica Toussainta in Damiena Milleta ‘AAA: Revizija, odpis drugačna politika’.

Posebej opozarjamo, da smo morali zaradi nepredvidene zadržanosti in obveznosti dr. Toussainta v Grčiji začetek našega dogodka zamakniti (s prvotno predvidene 17. ure) na 19. uro.

Več podrobnosti o dogodku.

Dogodek organizirata Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije v sodelovanju z Založbo Sophia in Založbo /*cf.

Na dogodku bosta navzoči tudi Založba Sophia z že izdano knjigo Érica Toussainta in Damiena Milleta AAA: Revizija, odpis, drugačna politika in Založba /*cf. s knjigo Javni dolg: Kdo komu dolguje (ur. R. Močnik in M. Breznik), ki bo izšla na dan dogodka. Knjigi bosta v času dogodka razstavljeni in naprodaj.