Novice

Pod Črto: Mediji Martina Odlazka (1. del): nepregledna mreža radiev, tiskovin, televizije

Pod Črto: Mediji Martina Odlazka (1. del): nepregledna mreža radiev, tiskovin, televizije

ilustracija1V novi preiskavi Pod črto ugotavljajo, da lahko en lastnik skupaj z družinskimi člani prikrito obvladuje več kot šestdeset različnih medijev. Med njimi so tudi časopis, radijske postaje in televizija, kar v Sloveniji ni zakonito.

“V novi preiskavi medijskega lastništva predstavljamo Martina Odlazka: verjetno najbolj skrivnostnega lastnika slovenskih medijev, ki ga lahko nevede “srečamo” na vsaki polici z revijami, ali med tem, ko poslušamo radio.

Njegova pot se je začela kmalu po osamosvojitvi, saj je bil med ustanovitelji izjemno uspešnega Salomonovega oglasnika. Zdaj obvladuje večino revialnega trga in se hitro širi na področje komercialnega radia. Ob tem pa izdaja še dnevni časopis in televizijsko postajo, kar v Sloveniji ni dovoljeno.”

Članek v celoti: Mediji Martina Odlazka (1. del): nepregledna mreža radiev, tiskovin, televizije

PodCrto_Illustration_Vis_Mediji_Banner_698x240px_v1

Projekt o preiskavi medijskega lastništva v Sloveniji je del projekta o zaščiti nadzorne vloge civilne družbe, ki ga sofinancira NEF-Mreža evropskih fundacij v okviru iniciative Civitates. Partnerja projekta sta Mirovni inštitut in Društvo novinarjev Slovenije.