Novice

Predsednik republike za okrepljen dialog z nevladnimi organizacijami s področja varstva človekovih pravic

Predsednik republike za okrepljen dialog z nevladnimi organizacijami s področja varstva človekovih pravic

Predsednik republike se je v torek, 12. junija, na njihovo pobudo srečal s predstavnicami nevladnih organizacij s področja varstva človekovih pravic. Na pogovoru so sodelovale Katarina Bervar Sternad s Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC), Nataša Posel v imenu Amnesty International Slovenije in dr. Neža Kogovšek Šalamon z Mirovnega inštituta. Sogovornice so predsednika republike seznanile z oceno stanja varstva človekovih pravic v Republiki Sloveniji.

Posebej so izpostavile potrebo po negovanju politične kulture, ki bo zagotavljala pogoje in spodbujala delo nevladnih organizacij na področju varstva človekovih pravic. Predsednik republike je izrazil aktivno podporo njihovim prizadevanjem za okrepitev strukturiranega dialoga z novo vlado, kar je še posebej pomembno v luči letošnjega predsedovanja Republike Slovenije Svetu OZN za človekove pravice.

Ob pregledu stanja na področju mednarodne zaščite in migracij so se sogovorniki strinjali, da potrebujemo proaktivno in dobro premišljeno migracijsko politiko ter celovito integracijsko strategijo.

Predsednik republike je z veseljem sprejel pobudo za redna srečanja z nevladnimi organizacijami s področja varstva človekovih pravic. Te vrste dialog pomembno prispeva k priznavanju dela, ki ga nevladne organizacije opravljajo pri pomoči posameznikom in ranljivim skupinam ter varstvu njihovih temeljnih pravic in s tem k razvoju demokratične in pravične družbe. (Vir)

Ljubljana, Predsedniska palaca. Pogovor predsednika Boruta Pahorja s predstavniki nevladnih organizacij. Foto: Daniel Novakovič

Ljubljana, Predsedniska palača.
Pogovor predsednika Boruta Pahorja s predstavniki nevladnih organizacij.
Foto: Daniel Novakovič