Novice

Prvo srečanje partnerjev projekta Parliament for the Future of Europe

Prvo srečanje partnerjev projekta Parliament for the Future of Europe

Med 13. in 15. januarjem se je v Kölnu odvil »kick-off« sestanek partnerjev projekta Parliament for the Future of Europe in prva, testna izvedba t.i. »Državljanskega panela«, v organizaciji koordinatorjev Democracy International. »Državljanski paneli« se bodo v letu 2023 odvili še v petih različnih mestih po Evropi.

Partnerji iz šestih držav Evropske unije in lokalni prebivalci so razpravljali o tematiki migracij in priporočilih, ki so nastala v okviru Conference on the Future of Europe. Dogodek je bil zasnovan zelo interaktivno in dinamično, z delom po skupinah ter aktivacijo različnih moderatorskih tehnik, ki so pripomogle k vključujoči izvedbi. Vsi udeležnci_ke so tako imeli priložnost izraziti svoje mnenje in ga deliti z drugimi. Oblikovana so tako bila nova, bolj vključujoča in demokratična priporočila Evropski Uniji na temo migracij.

Naslednji »Državljanski panel« se bo odvil 31. marca v mestu Tallin (Estonija) na tematiko digitalnih transformacij, v organizaciji partnerjev Estonian Human Rights Centre.