Novice

Seminar za aktiviste: Mediji za državljane

Seminar za aktiviste: Mediji za državljane

Vabimo vas, da se udeležite seminarja Mediji za državljane, ki ga v četrtek, 14. decembra 2006 od 9.00 do 16.00 ure v Cankarjevem domu v Ljubljani organizira Mirovni inštitut. Namen seminarja je spodbuditi aktiviste s področja človekovih pravic, manjšin in medijev za aktivno vključevanje v razpravo o medijski politiki in medijskih praksah v Sloveniji, za pridobivanje znanj in veščin za uporabo obstoječih možnosti za dostop in vpliv na medije in medijsko politiko ter za ustvarjanje alternativnih kanalov za medijsko ustvarjanje in sporočanje.

Na seminarju bomo predstavili ugotovitve treh raziskav, ki smo jih izvedli v okviru projekta Mediji za državljane, hkrati bomo na podlagi brošure, ki jo pripravljamo pri Mirovnem inštitutu, preučili mehanizme in se dogovorili o možnih nadaljnjih korakih za ozaveščanje in krepitev moči državljanov v razmerju do medijev. Preučili bomo, kako je možno aktivno in ustvarjalno uporabiti nove tehnologije in razviti nove, avtonomne oblike medijskega ustvarjanja in razširjanja programskih vsebin, ter se pri tem početju povezovati z drugimi sorodnimi državljanskimi pobudami po svetu.

Na seminarju bosta sodelovala tudi predstavnika naših partnerskih nevladnih organizacij iz Velike Britanije in Nizozemske: Ed Klute iz Utrechta, direktor nevladne organizacije Mira Media in evropske mreže Online/More Colour in the Media, ter Granville Williams, predavatelj na univerzi Huddersfield, avtor študij o medijskem lastništvu v Evropi, aktivist Campaign For Press and Broadcasting Freedom iz Velike Britanije. Seminar bomo skupaj z njima vodili tudi sodelavci projekta Mediji za državljane: Sandra B. Hrvatin, Lenart J. Kučić, Marko Prpič, Roman Kuhar, Brankica Petković in drugi.

Prosimo vas, da nam do 5. decembra sporočite, ali se seminarja želite udeležiti! Potrditve udeležbe pošljite na naslov brankica.petkovic@mirovni-institut.si ali lana.zdravkovic@mail.mirovni-institut.si.

Preberite: celotno vabilo na seminar | program seminarja