Spletna anketa za očete

Spletna anketa za očete

Fotografija računalniške miške

V začetku leta 2015 se je začel izvajati projekt “Očetje in delodajalci v akciji (ODA)”, ki je sofinanciran iz Programa Norveški finančni mehanizem 2009-2014. Projektno partnerstvo sestavljamo: Mirovni inštitut, Fakulteta za družbene vede (UL), Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Nicha d.o.o. in norveški partner Reform – resource centre for men.

S projektom “Očetje in delodajalci v akciji” odpiramo temo, kako moški usklajujejo delo in družino ter s kakšnimi ovirami se pri tem soočajo. V ospredje postavljamo: prvič, pomen in vlogo enakopravnega očetovstva v družinskem življenju. In drugič, medsebojno sodelovanje zaposlenih očetov, delodajalcev in sindikatov pri razvoju novih možnosti usklajevanja dela in družine, ki konkretno naslavljajo aktualne potrebe zaposlenih očetov.

V okviru projekta izvajamo spletno anketo z zaposlenimi očeti (povezava na https://www.1ka.si/a/57961). Če ste moški in imate vsaj enega otroka v starosti do 18 let, vas vljudno vabimo k izpolnjevanju. Zanima nas vaše razmišljanje o očetovstvu, kako vidite svojo vlogo pri skrbi za otroke in kako ob tem usklajujete družinsko in poklicno življenje.

Vaši odgovori nam bodo v veliko pomoč pri oblikovanju možnih ukrepov za lažje usklajevanje dela in družine ter priporočil za delodajalce. Upamo, da bodo ti ukrepi lahko koristili tudi vam.

Ker bi radi v anketo vključili čim več očetov, vas vljudno prosimo, da to sporočilo pošljete vašim prijateljem, znancem, sodelavcem in ostalim morebitnim zainteresiranim očetom.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo podporo.