Novice

#StatelessKids Youth Congress 2016 – registracija odprta

#StatelessKids Youth Congress 2016 – registracija odprta

Evropska mreža o brezdržavljanskosti (The European Network on Statelessness – ENS) med 11. in 13. Julijem v Bruslju organizira kongres za družbeno ozaveščene in aktivne mlade (med 18 in 28. letom starosti), ki želijo pomagati v boju proti apatridnosti otrok. Dogodek bo s podporo UNHCR potekal na Maastricht University Campus.

Trenutno na tisoče otrok, rojenih v Evropi, odrašča brez zaščite ali občutka pripadnosti, ki ga nudi državljanstvo. ENS vodi regionalno kampanjo #StatelessKids z namenom osveščanja in in promocije ukrepov za uresničitev pravice otrok do državljanstva.

Kongres bo priložnost za 35 izbranih mladih delegatov, da se seznanijo z učinki brezdržavljanskosti in sodelujejo v delavnicah, ki jih mladi ambasadorji potrebujejo za podporo kampanji #StatelessKids, tako v svoji državi kot v Evropi. Udeleženci bodo imeli priložnost poslušati vodilne strokovnjake in akademike, agencije ZN in poslance Evropskega parlamenta, pa tudi novinarje in strokovnjake na področju zagovorništva in komunikacij.

Več o dogodku in registraciji najdete tukaj.

ENS bo omejenemu številu udeležencev pokril stroške poti v Bruselj in vsem udeležencem nudil nastanitev v bližini kampusa.