Piškotki na spletnem mestu Mirovnega inštituta

Piškotki so majhne tekstovne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih obiskov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Več o vrstah piškotkov in njihovem vplivu na vašo zasebnost si lahko preberete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

Na spletnem mestu »Mirovni inštitut« uporabljamo naslednje piškotke:

  • _icl_current_language: Ta piškotek uporabljamo za shranjevanje podatka o jeziku uporabnika in sodi med obvezne piškotke, ki jih ni možno izklopiti.
  • Piškotki, ki jih naloži WordPress, sistem za upravljanje z vsebinami, na katerem temelji spletno mesto mirovni-institut.si. Piškotki so potrebni za nemoteno delovanje spletnega ogrodja.
  • PHPSESSID – piškotek, ki hrani začasne informacije o vašem obisku spletnega mesta. Piškotek se samodejno pobriše, ko zaprete brskalnik.
  • _gaT, _ga: Piškotki orodja Google Analytics za spremljanje obiska spletnega mesta. S pomočjo teh piškotkov beležimo obisk na spletnem mestu, zbrane informacije, ki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, pa nam služijo za vpogled v uporabo spletnega mesta in za načrtovanje razvoja spletnih vsebin.

Če piškotkov Google Analytics ne želite, jih lahko pobrišete v vašem spletnem brskalniku.