Gender Workers in Europe: Professionalisation, Prospects and Challenges

Konferenca22. september 2008, 09:00 | City Hotel, Ljubljana

V okviru mednarodnega projekta GemTrEx: Professionalising Gender Trainers and Experts vas vabimo na enodnevno konferenco in delavnico GENDER WORKERS IN EUROPE: PROFESSIONALISATION, PROSPECTS AND CHALLENGES.

V dopoldanskem delu se bomo osredotočili na možnosti in priložnosti za nov profil strokovne delavke/delavca s področja spolov na trgu dela, na profesionalne standarde za nov profil. V popoldanskem delu bo sledil ‘svetovni cafe’, kjer bo priložnost za medsebojno predstavitev organizacij iz katerih prihajate, zato je zaželjeno, da s seboj prinesete informativni material (brošure, letaki, posterji, …). Sledile bodo  interaktivne delavnice, ki temeljijo na modulih, razvitih v projektu GemTrEx.

GemTrEx   je projekt, ki ga financira program Socrates – Grundtvig 1. Partnerske organizacije so iz Avstrije (Männerberatung, Gradec; koordinatorji projekta: Frauenservice, Gradec), Španije (University of Girona), Slovenije (Mirovni inštitut), Nemčije (Dissens e.V. in genderWerk, Berlin) in Velike Britanije (Newham College of Further Education).

Projekt GemTrEx nudi izobraževanje in usposabljanje za strokovne delavke in delavce s področja spolov v izobraževanju odraslih. Z uvajanjem integracije načela enakosti spolov so se povečale zahteve po utemeljitvi in ureditvi profesionalnih standardov za nov profil, t.i. strokovni delavec/strokovna delavka s področja spolov. Poleg razvoja konceptualnih kriterijev za izobraževalne programe s področja spolov, GemTrEx razvija in preizkuša mednarodni »train-the-trainer« pilotni modul. Hkrati proučuje možnosti certificiranja za strokovne delavce in delavke s področja spolov v Evropi.

Mednarodna konferenca in delavnica bo potekala v ponedeljek, 22. septembra med 9:00 in 17:00 v prostorih City Hotela v Ljubljani (Dalmatinova 15).

Več informacij: Živa Humer

Prijave pošljite najkasneje do 15.9.2008 na naslov: ziva.humer@guest.arnes.si

Vabilo.doc

Program.doc

Prijavnica.doc