Pogovor o knjigi ‘Prostitucija in trgovanje z ljudmi: Perspektive spola, dela in migracij’

Predstavitev knjige1. september 2009, 19:00 | Center in Galerija P74, Prušnikova 74, Ljubljana-Šentvid

Vabimo vas na pogovor o knjigi Mojce Pajnik PROSTITUCIJA IN TRGOVANJE Z LJUDMI: PERSPEKTIVE SPOLA, DELA IN MIGRACIJ, ki je izšla v zbirki Politike, založba Mirovnega inštituta, ki bo v Centru in Galeriji P74, Prušnikova 74, Ljubljana-Šentvid, v petek, 9. januarja, ob 19. uri.

O knjigi in tematiki, ki jo obravnava, bodo govorile avtorica dr. Mojca Pajnik ter recenzentki dr. Vesna Leskošek in dr. Tanja Rener.

Knjiga Prostitucija in trgovanje z ljudmi: perspektive spola, dela in migracij izvirno problematizira dominantne predstave o prostituciji in trgovanju z ljudmi in odpira nove perspektive v mišljenju o obeh fenomenih. Prvemu delu knjige, v katerem avtorica obravnava pojav prostitucije z zgodovinske perspetive ter analizira sodobne politike na področju prostitucije in trgovanja z ljudmi v Sloveniji in nekaterih evropskih državah, sledijo pričevanja akterjev – prostitutk, njihovih strank, zvodnikov… V pripovedih se pokaže individualno doživljanje intimnih odnosov in osvetlijo mnenja o njihovi vpetosti v okvire nacionalnih politik, zakonskih omejitev in praks družbenega stigmatiziranja.

MOJCA PAJNIK je doktorica komunikologije, znanstvena sodelavka na Mirovnem inštitutu in docentka na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja z migracijami, državljanstvom, študijami spolov in mediji. Je vodja več mednarodnih raziskovalnih projektov, avtorica številnih znanstvenih člankov in sourednica več zbornikov.

Poleg recenzentskih izvodov knjige za novinarje bo za vse obiskovalce na voljo omejeno število izvodov po polovični ceni.

Po predstavitvi sledi otvoritev razstave To ni Amerika Tadeja Pogačarja in P.A.R.A.S.I.T.E. Museum of Contemporary Art.

Vljudno vabljeni!

Aldo Milohnić, urednik zbirke Politike

Kontakt za novinarje: aldo.milohnic@mirovni-institut.si