Seminar za politično teorijo: Spinoza – Politična razprava

Seminar7. februar 2017, 20:00 | Knjižnica MI, Ljubljana

V torek, 7. februarja 2016, ob 20. uri, v sklopu Seminarja za politično teorijo, nadaljujemo z branjem pogosto spregledanega Spinozovega dela Politična razprava (Tractatus Politicus*), ki bo potekalo v knjižnici Mirovnega inštituta na Metelkovi 6 (zvonec: knjižnica MI).

Na zadnjem srečanju smo predelali tretje poglavje, v katerem je opredeljena najvišja oblastna pravica in njeno razmerje do neodvisnih ljudi. Pri tem velja, da je človek neodvisen tedaj, kadar živi pod vodstvom razuma. Tokrat bomo brali četrto poglavje Politične razprave, ki obravnava pristojnosti najvišje vladajoče oblasti. Če želite dobiti širši kontekst, v katerega se vpisuje razprava, pa si lahko preberete izjemno spremno besedilo POLITICAE PHILOSOPHIA NATURALIS, ki ga je napisal dr. Zdravko Kobe.

Več na: https://www.facebook.com/seminarzapoliticnoteorijo
Prijave: seminarzapoliticnoteorijo@gmail.com

Se vidimo na medmrežju in na branju.

*Prevod dela je vključen v Spinozovo delo Dve razpravi, ki je izšel pri založbi Društva za teoretsko psihoanalizo: http://www.drustvo-dtp.si/analecta/product_info.php?products_id=69 (udeleženci seminarja bodo imeli pri nakupu popust)
E-različica je dostopna na http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-1TIWEXO7/285fef02-f509-4929-aef2-f2322ad50d4a/PDF