Novice

EAPN bo na spletni konferenci predstavila poročilo o revščini v EU, tudi v Sloveniji

EAPN bo na spletni konferenci predstavila poročilo o revščini v EU, tudi v Sloveniji

20210129_Poverty_Watch_launch agendaEAPN, evropska mreža za boj proti revščini, je pripravila poročilo o revščini v letu 2020 (Powerty Watch 2020), ki ga bo predstavila 29. januarja. Spletno konferenco o vplivu epidemije novega koronavirusa na porast revščine, na kateri bodo predstavili konkretne podatke in izkušnje s terena, bosta vodili evropski poslanki Cindy Franssen in Marisa Matias. Na konferenci bodo predstavili tudi poročilo o stanju v Sloveniji.

Program:

14.00–14.10 Uvodni nagovor evropske poslanke Cindy Franssen

14.10–14.25 Predstavitev glavnih izsledkov raziskave o revščini EU Poverty Watch (Anna Krózser, koordinatorka za politike in zagovorništvo pri EAPN)

14.25–15.25 Predstavitev poročil o vplivu covida-19 na revščino v Evropi

  • EAPN Portugalska: Cidália Barriga & Paula Cruz
  • EAPN Slovenija: Danijela Marcola & Živa Humer
  • EAPN Belgija: Noellie Denomerenge & Caroline Van der Hoeven
  • Mednarodna zveza socialnih delavk in delavcev: Fran McDonnell

15.25–15.40 Kako bodo akcijski načrt za Evropski steber socialnih pravic in druge pobude EU, kot sta Mehanizem za okrevanje in odpornost ter evropski semester, pomagale pri boju s trenutnimi trendi višanja revščine na mednarodni ravni?

  • Katarina Ivanković-Knežević, direktorica Direktorata za socialne zadeve in zaposlovanje

15.40–16.20 Odprta razprava

16.20–16.30 Zaključni govor evropske poslanke Marise Matias

Prijava na konferenco ni več mogoča, saj je rok potekel, vendar si bo prenos moč ogledati na Facebooku.

Mrežo EAPN Slovenija sestavlja 19 slovenskih nevladnih organizacij. Evropska mreža za boj proti revščini je bila ustanovljena leta 1991 in je danes največja evropska mreža nacionalnih, regionalnih in lokalnih mrež ter evropskih organizacij, katere glavne dejavnosti so usmerjene v boj proti revščini in socialni izključenosti.

Program konference| Poročilo v slovenskem in angleškem jeziku

 

Prevod poročila Skokovit porast revščine? EAPN 2020 Poverty Watch report v slovenščino obsega povzetek, uvod, predstavitev stanja na področju revščine in neenakosti ter ključna sporočila in priporočila. Celotno poročilo v angleškem jeziku je dostopno na spletni strani EAPN (Evropske mreže za boj proti revščini).