Novice

Knjiga ‘Intersekcionalnost: perspektive strukturne, politične in reprezentacijske neenakosti’

Knjiga ‘Intersekcionalnost: perspektive strukturne, politične in reprezentacijske neenakosti’

knjiga intersekcionalnostOb zaključku temeljnega raziskovalnega projekta »Državljanstvo in diskriminacija: intersekcijski pristop k raziskovanju družbene izključenosti« vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili publikaciji, ki sta nastali v okviru raziskovalnega projekta in izšli pri Znanstveni založbi UL FF:

  • Intersekcijska ali presečna diskriminacija: študijski priročnik za učitelje in učiteljice (avtor: Roman Kuhar) in
  • Intersekcionalnost: perspektive strukturne, politične in reprezentacijske neenakosti (urednika: Roman Kuhar in Mojca Pajnik)

Novinarska konferenca bo v četrtek, 30. junija 2022, ob 11. uri v Modri sobi Filozofske fakultete UL (peto nadstopje), Aškerčeva 2, Ljubljana.

Če se nam ne morete pridružiti v živo, prenos novinarske konference lahko spremljate tudi prek zoom povezave: https://uni-lj-si.zoom.us/j/93470242759.

Na novinarski konferenci bosta obe knjigi na voljo v tiskani izdaji. Za dodatne informacije kontaktirajte vodjo projekta, dr. Romana Kuharja (roman.kuhar@ff.uni-lj.si).

 

Vabilo s podrobnejšo predstavitvijo projekta in publikacij.

Knjiga Intersekcionalnost: perspektive strukturne, politične in reprezentacijske neenakosti (ur. R. Kuhar, M. Pajnik) je prosto dostopna na tej povezavi.